DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder Ton van Amerongen neemt duik bij OWSVD

Wethouder Ton van Amerongen neemt duik bij OWSVD
Wethouder Ton van Amerongen
Foto: Cor Kamman
Redactie: M.H.

DRONTEN - Onderwatersportvereniging Dronten (OWSVD) hield zondag een geslaagde duik- en watersportmarkt. Tijdens deze dag maakte wethouder Ton van Amerongen een duik in zwembad Overboord.

Een groot deel van de aangeboden tweedehands duik- en snorkelmaterialen ging over de toonbank van de marktkraampjes. Deze stonden opgesteld tussen het clubhuis van de duikvereniging en zwembad Overboord.

Pitalita Creations

In de foyer van het zwembad was een kraam van Pitalita Creations en onderwaterfotograaf Cor Kamman gaf informatie over fotografie onder water. Optisport maakte het mogelijk dat er voor slechts 1 euro gezwommen kon worden en na drie uur was het zwembad gevuld met duikers en begeleiders van Fundiving. Buiten waagden veel mensen een gokje in een enveloppenloterij, waar onder andere snorkel- en zelfs een duikcursus te winnen viel.

Wethouder

Wethouder Ton van Amerongen, die onder meer sport in de gemeente Dronten in zijn portefeuille heeft, hoefde hiervoor geen lot te kopen. Hij leerde in het clubhuis van de OWSVD-voorzitter hoe een duikuitrusting opgebouwd wordt en ging daarna kopje onder in het zwembad. Onder begeleiding van een instructeur zwom hij zijn eerste rondjes en ervoer hoe het is om onder water te kunnen ademen.

,,Leren snorkelen of duiken kan in het buitenland, maar voor veel minder geld en met veel meer plezier kan dat ook bij onze duikvereniging’’, aldus OWSVD.