DeDrontenaar.nl

Donderdag, 2 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder gaat schoolzwemmen onderzoeken ondanks al zijn bedenkingen

Wethouder gaat schoolzwemmen onderzoeken ondanks al zijn bedenkingen
Wethouder Ton van Amerongen (VVD)
Foto: maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenteraad heeft vanavond ingestemd met een onderzoek naar de mogelijkheden om het schoolzwemmen opnieuw in te voeren. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) heeft veel bedenkingen en ook diverse fracties plaatsen hun vraagtekens. Mede doordat de wethouder het best wil onderzoeken, ging de raad toch akkoord.

De motie over het schoolzwemmen was ingediend door SP, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks. Van Amerongen benadrukte dat het in eerste plaats de verantwoordelijkheid van ouders is dat kinderen kunnen zwemmen. Ook vroeg hij zich af of het wel in het ‘toch al gevulde takenpakket’ van de scholen past.

Verder wilde de VVD’er weten wie het gaat betalen, wie er verantwoordelijk is tijdens de lessen, of het de scholen verplicht moet worden opgelegd en of het binnen of buiten schooltijd moet.

Welk probleem lossen we op?

„Wat zijn we eigenlijk aan het oplossen?”, wilde Lazise Hillebregt (D66) weten. Ook andere fracties vroegen zich af hoeveel kinderen geen zwemdiploma hebben en of het nu gaat om veiligheid of om minimabeleid.

„Er zitten veel kanten aan”, besefte Jaap Oosterveld (ChristenUnie). „We gaan de mogelijkheden en onmogelijkheden netjes op een rijtje zetten”, reageerde burgemeester Aat de Jonge.

Drie maanden extra

De indieners van de motie wilden eigenlijk in februari al antwoord hebben. Omdat het vraagstuk nogal complex is, vroeg Van Amerongen om drie maanden extra. Die speelruimte wilde de raad hem graag geven.