DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vooruitblik voetbal: Gevecht in derde klasse C nadert apotheose

Vooruitblik voetbal: Gevecht in derde klasse C nadert apotheose
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - De strijd om de bovenste plaatsen in de derde klasse C nadert een knetterende apotheose. Speelronde 21 levert op voorhand een aantal mooie wedstrijden af, met onder andere de duels van BAS en Swift ’64. Zij spelen respectievelijk thuiswedstrijden tegen ZAC en Hattem.

Swift ’64 weet wat het voor de kiezen krijgt, aangezien het net na de winterstop ook al tegen Hattem speelde. De huidige nummer vijf van de ranglijst was destijds met 3-1 te sterk en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Swift is zelfs dubbel gewaarschuwd, aangezien het vorige week niet verder kwam dan 2-2 bij laagvlieger VEVO. Daardoor verloor het de aansluiting met koploper ESC en kan het zich geen misstap meer veroorloven. Het gat naar ESC bedraagt namelijk vier punten.

Geen Westdijk bij BAS

BAS speelt thuis tegen ZAC en moet eveneens een zege boeken om in ieder geval aanspraak te blijven maken op nacompetitie. De Biddinghuizenaren nemen het op tegen de koploper van de derde periode, waar het eerder dit seizoen met 0-2 van won. Ditmaal moet trainer Bert van den Brink het wel doen zonder keeper Sander Westdijk, die nog altijd met een rugblessure kampt.

Naast deze twee wedstrijden speelt lijstaanvoerder ESC de lastige uitwedstrijd bij nummer drie Zwolsche Boys. Mocht ESC in Zwolle niet tot een zege komen, ligt alles weer open en mede daarom wordt het hoe dan ook een hele interessante voetbalmiddag.

Stand in 3C

1. ESC 20-42

2. Swift ’64 20-38

3. Zwolsche Boys 20-37

4. BAS 19-35

Volledig programma

14.30 uur BAS - ZAC

15.00 uur SDV Barneveld - asv Dronten

15.00 uur Swift '64 - Hattem

15.00 uur Reaal Dronten - DSV '61