DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vooruitblik voetbal: de grootste vraag is of derby wel gespeeld gaat worden

Vooruitblik voetbal: de grootste vraag is of derby wel gespeeld gaat worden
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - In de derde klasse C staat zaterdagavond de derby tussen BAS en Swift '64 op het programma. De vraag is vooral of de wedstrijd doorgaat, want de weersvoorspellingen zijn niet perse positief. "Ach, daar moeten we helemaal niet aan denken. We willen van die gasten winnen", blikt BAS-aanvaller Jesper Claassen vooruit.

BAS kende een aardige start van de tweede seizoenshelft, met alleen puntenverlies tegen DSV '61. WZC Wapenveld, ZAC en VEVO werden verslagen en zodoende bivakkeren de Biddinghuizenaren op een derde plaats in 3C. "Een derby spelen is hartstikke mooi, maar het zijn ook nog eens belangrijke punten in de competitie. Dat maakt het extra speciaal", zegt Claassen.

Tegen Swift '64 heeft trainer Bert van den Brink al zijn manschappen binnenboord, want ook Claassen is van de partij. Hij moest de dinsdagtraining nog laten schieten, maar is weer fit genoeg om onderdeel te zijn van de wedstrijdselectie. "Tegen VEVO maakte ik een flinke klap op mijn rug. Donderdag heb ik weer volop getraind en dat ging prima. Ik, en dat geldt voor de hele ploeg, ben er klaar voor", denkt Claassen.

Volledig programma

14.30 uur Flevo Boys - Asv Dronten

15.00 uur Reaal Dronten - Hattem

18.00 uur BAS - Swift '64