DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vooruitblik voetbal: BAS kampt met grootste vraagtekens

Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - De voetbalcompetitie gaat zaterdag weer van start en dus krijgen we een eerste indicatie van de Drontense clubs. De grootste vraagtekens zijn op dit moment te vinden rond derdeklasser BAS, want het is maar de vraag wat voor een seizoen de Biddinghuizenaren tegemoet gaan.

BAS heeft een akelig smalle selectie. Door het wegvallen van keeper Sander Westdijk herbergt de selectie nog zestien spelers, waarvan doelman Hessel Bregman niet altijd aanwezig is. De basis lijkt daardoor broos, terwijk ook de resultaten in de beker niet je van het waren. Zo was vierdeklasser Zeewolde veel te sterk en werd er tegen Rood-Wit '58, dat onder andere de assistent-trainer moest inzetten als speler, niet gewonnen. Het is dan ook de vraag hoe de Biddinghuizenaren voor de dag komen. Vraagtekens te over, met de positie van doelman als grootste.

Swift '64

Swift startte de voorbereiding met enkele nederlagen, maar toonde in de beker aan weer op de goede weg te zijn. Coach Arjan ten Hove lijkt zijn ideale basiself steeds meer te vinden en in de beker waren de resultaten alleraardigst. Alleen in de laatste wedstrijd tegen EFC '58 verliep het moeizaam voor Swift, maar desondanks werd in blessuretijd een 1-0 achterstand omgezet in een punt. De comeback van Florijn Diepstraten is hoe dan ook positief voor de ploeg en daarmee lijkt het klaar voor de competitie. Zaterdag wacht CSV '28.

Reaal Dronten

De grootste verrassing van de voorbereiding. In de beker kwam het net tekort om de volgende ronde te bereiken, maar dat was, zeker gezien het voorbije seizoen, al iets wat vele ogen deed openen. Met Jeffrey van den Brakel die terugkeerde, en zo nog wat jongens, lijkt Reaal een flinke stap vooruit te hebben gezet. Het is echter de vraag hoe groot het gemis van Ruben Geerts gaat zijn. De middenvelder kampt met een zware knieblessure en is voorlopig niet inzetbaar. Zonder hem verloor Reaal vorige week al met 0-3 van DSV '61, de grootste nederlaag van de voorbereidingsperiode. Een gemis is het hoe dan ook.

Asv Dronten

Asv Dronten moet haast de jongste ploeg van de eerste klasse D hebben, want met zijn 26 jaar is Jeroen van der Meer de routinier van het stel. Daar kun je vraagtekens bij zetten, maar voorlopig doen de Drontenaren het gewoon goed. In de beker werd er drie keer gewonnen, terwijl in een vriendschappelijke wedstrijd ook hoofdklasser Urk over de knie werd gelegd. De voortekenen zijn dus goed, het is nu de vraag hoe deze jonge honden zich houden in de competitie. De eerste test is promovendus Scherpenzeel.

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten - Scherpenzeel

14.30 uur BAS - Zalk

15.00 uur Swift '64 - CSV '28

15.00 uur Reaal Dronten - EZC '84