DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Voorlopig laatste derby voor Jordy Schipper: "Sfeer is altijd mooi"

Voorlopig laatste derby voor Jordy Schipper:
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - Voor Jordy Schipper, asisstent-trainer van Swift '64, is de derby tegen BAS van zaterdag voorlopig zijn laatste. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen als rechterhand, maar daar blijft het ook bij. "Heel jammer, maar soms zijn er belangrijkere dingen dan voetbal."

Schipper was jarenlang onderdeel van de selectie van Swift '64 en werd na die periode jeugdtrainer. Dit seizoen voegde hij zich bij de technische staf van het eerste, als assistent van hoofdtrainer Arjan ten Hove. "Dat bevalt heel erg goed. In het begin was het wennen, maar uiteindelijk heb ik mijn plaats gevonden. Ook de samenwerking met Arjan verloopt goed", stelt Schipper.

Toch kan hij zijn werkzaamheden als hulptrainer niet voortzetten. "Dat ligt aan mijn privésituatie. Werk, kinderen die sporten en ik wil ook een studie gaan doen. Daarom heb ik deze beslissing genomen", vertelt Schipper, die het wel jammer vindt dat hij moet stoppen. "Zeker weten, maar qua tijd gaat het gewoon niet lukken."

Revanche

Zodoende is de derby van zaterdag tegen BAS voorlopig zijn laatste en daarin heeft zijn ploeg iets recht te zetten. "Zo leeft het ook wel in de spelersgroep, want de vorige keer verloren we in de laatste minuut. Ik heb sowieso het idee dat de mensen in Swifterbant en Biddinghuizen deze wedstrijd al ver vooraf hebben omcirkeld. De sfeer eromheen is altijd mooi."

Schipper verwacht dat zijn ploeg de stijgende lijn van de laatste weken kan voortzetten. "We spelen steeds beter voetbal en het is fijn dat het bij Oene ook aan resultaat werd gekoppeld. Maar wedstrijden tegen BAS staan altijd op zich. Ik hoop in ieder geval dat het net zo gezellig wordt als bij ons, maar dat komt vast wel goed."

Assistent-trainers over BAS - Swift'64