Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Voetbalclubs willen graag LED-verlichting op de sportcomplexen

Voetbalclubs willen graag LED-verlichting op de sportcomplexen
De gemeente Dronten brengt LED-verlichting aan.
Foto: Vermast Fotografie

DRONTEN - De vier voetbalclubs Asv Dronten, BAS, Reaal en Swift’64 vinden dat de gemeente Dronten ook op de sportcomplexen aandacht moet besteden aan duurzaamheid. ,,De gemeente Dronten komt vol te hangen met LED-verlichting en ze vergeten de sportparken’’, klaagt voorzitter André Aasman van Asv Dronten.

De voetbalclubs zijn dinsdag langs de fracties in de gemeenteraad gegaan om hun financiële nood onder de aandacht te brengen. Ze vinden de huur van de sportvelden te hoog en klagen over wisselende kantine-inkomsten, stijgende vaste lasten, onzekere sponsor-inkomsten en de wens om de contributies laag te houden.

Duurzaamheid

Eén van de zaken waar de clubs aandacht voor vragen is duurzaamheid. ,,Dat moet de gemeente een keer oppakken’’, vindt Aasman. Hij denkt dat de gemeente de sportparken tot nu toe overslaat, omdat de energierekening niet naar het gemeentehuis gaat, maar naar de verenigingen zelf.

,,Als de gemeente de investering zou aangaan voor LED-verlichting op de sportparken, dan zou dat enorm schelen op onze elektriciteitsrekening. Daarmee kan de gemeente de sportverenigingen ook helpen.’’

Oud papier

De voetbalclubs maken zich tevens zorgen over de teruglopende oud-papieropbrengsten. ,,Wij zien dat als een indirecte huurverhoging voor de sportverenigingen.’’



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo