Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Voetbalclub klopt bij gemeente aan met plan voor tribune: ,,Swift’64 is méér dan voetbal”

Voetbalclub klopt bij gemeente aan met plan voor tribune: ,,Swift’64 is méér dan voetbal”
Foto: Facebook Swift'64

SWIFTERBANT – Voetbalvereniging Swift’64 heeft een plan voor de bouw van een tribune. De club hoopt op een financiële bijdrage van de gemeente Dronten en gaat ook zelf geld inzamelen, onder andere tijdens een sponsorloop op 22 september.

De vereniging constateert op Facebook dat het ledenaantal is gestegen tot boven de 500 en dat Swift’64 méér is dan alleen voetbal: ,,Het is voor de Swifterbanters een uitje geworden.”

De voetbalclub ziet zichzelf als een ontmoetingsplek voor het dorp. Om die rol te kunnen vervullen heeft Swift’64 de kantine vernieuwd en wordt de komende tijd de materialenopslag onder handen genomen.

Eenzame mensen

De volgende stap is de bouw van een tribune. Het belangrijkste doel is niet zozeer het faciliteren van de vaste fans: ,,Wij willen medebewoners uit hun isolement halen, eenzame mensen motiveren om naar de wedstrijden te komen en te profiteren van de gezelligheid rond de velden en in de kantine.”

Er is een tribunecommissie gevormd en er is een ontwerp gemaakt voor ‘een kleine tribune waar de bezoekers droog en uit de wind en op een degelijke stoel kunnen zitten’. Daarnaast wordt er in de kantine ruimte gecreëerd waar senioren voor, tijdens en na de wedstrijden bijeen kunnen komen.

Vergunning aangevraagd

De tribunecommissie heeft veel tijd gestoken in het afstemmen van de plannen met alle betrokkenen. De eerste tekeningen zijn inmiddels besproken met de gemeente Dronten: ,,De vergunning is aangevraagd en na de zomervakantie wordt het voorstel door de politiek behandeld.”

Er worden door Swift’64 allerlei geldbronnen aangeboord. De commissie stelt alle leden hard nodig te hebben: ,,Maar er is volop vertrouwen dat dit gaat lukken.”

Tribunecommissie

  • Karin Hofstede
  • Rob de Vries
  • Joop Overvest
  • Kees ten Cate
  • Jan Griekspoor
  • Jacob EisingOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo