DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vingers van gehandicapten komen niet meer klem te zitten in sporthal ’t Dok

Vingers van gehandicapten komen niet meer klem te zitten in sporthal ’t Dok
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De nieuwe lift voor rolstoelers in sporthal ’t Dok was velen al geruime tijd een doorn in ’t oog, omdat de vingers van de gebruikers klem konden komen tussen de lift en de tribune. De gemeente heeft dit probleem nu opgelost.

De sporthallen in Dronten zijn enige tijd geleden in overleg met Flevostar beter geschikt gemaakt voor met name de rolstoelgebruikers. De sportvereniging voor mensen met een beperking heeft hierover echter niet overlegd met de werkgroep van stichting Onder Dak, die zich bezighoudt met dit soort zaken.

Nieuwe maatregelen

In overleg met Onder Dak heeft de gemeente nu nieuwe maatregelen genomen in de sporthallen. Zo zijn de banken naast de nieuwe lift ingekort ter bescherming van de vingers van gebruikers. Ook zijn er in de doucheruimte verbeteringen aangebracht. De wens van Flevostar om de lift te verbreden en de oprijklep te verlengen is volgens de gemeente niet uitvoerbaar.

Wel kondigen B en W aan dat op korte termijn de vluchtwegen buiten de sporthallen worden verbeterd: ,,Zo wordt onder meer een hek verwijderd en het straatwerk aangepast.’’