DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 4 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Matige doorstart voor Asv Dronten (0-0): „Gewoon ronduit slecht”

Redactie: M.H.

DRONTEN - „Het was gewoon ronduit slecht”, concludeerde Asv Dronten-trainer Raymond Schuurman na de 0-0 tegen SDV Barneveld. De eersteklasser leek eind vorig jaar op de goede weg en kende leek prima te hebben overwinterd, maar het kwam er in de eerste competitiewedstrijd van 2018 niet uit. Schuurman zoekt nog naar een verklaring: „Een raadsel!”

Asv Dronten - SDV Barneveld 0-0


Met de hakken over de sloot en het zweet tussen de billen heeft een angstig en onzeker Asv Dronten met enig fortuin een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur gesleept.
Iedereen haalde opgelucht adem toen bij een bloedeloze 0-0 eindstand het laatste fluitsignaal klonk.

De excellerende doelman Eser Elmali hield het team met een tiental fraaie reddingen overeind en groeide uit tot Man of the Match. De stemming zat er goed in op het Groene Bastion want voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van Asv Dronten met een ruime 5-0 van DTS Ede 2 gewonnen.

Ziekenboeg

Het gaat de goede kant op met de middenvelder Niek Telgen die geen terugslag heeft gehad en drukdoende is om zich terug te knokken. De turbo van Asv Dronten komt terug van een zware knieblessure. Zijn terugkeer in de basis lijkt een kwestie van geduld en tijd.

Eerder deze week raakte tijdens de training middenvelder Brian Harpe geblesseerd aan zijn hamstring en ook verdediger Maurizio Sleurink zit nog steeds in de lappenmand.

Zenuwslopend

Voor de Dronter supporters was deze wedstrijd zenuwslopend en bloedstollend, maar voor de neutrale voetballiefhebber voltrok zich in de tweede helft een boeiende en fascinerend voetbalgevecht waar SDVB verzuimde om de trekker over te halen. Het scheelde weinig of de polderboys hadden totaal tegen de verhouding in ook nog de overwinning kunnen pakken.

De absolute hoofdrolspeler in dit verhaal is de groene panter Asv Dronten doelman Eser Elmali die superieur een wereldpartij stond te keepen. Bij SDV Barneveld groeide het krachtpantser Reza Ngarigota uit tot Man of the Match.

Opstelling Asv Dronten

Eser Elmali, Laurens Brouwer, Rik Breemhaar, Chris van Maanen,Tibor Liska, Vincent ter Burg, Jodi de Boer, Martijn Timmer, Ricardo Talu, Jeroen van der Meer en Kevin van der Vlag (75e Lucky Akot).
Wissels: Doelman Niels Spaapen, Lucky Akot, Bob Breemhaar en Ingmar Koster.
Geblesseerd: Niek Telgen, Maurizio Sleurink en Brian Harpe.
Gele kaarten: Vincent ter Burg en Tibor Liska
Trainers: Raymond Schuurman en John Halsema
Keeperstrainer: Ruud Spijkerman
Teammanagers: Piet Bleeker en Duco van Dijk.
Materiaalman: Maurice Janssen
Verzorgster: Conny Oosterkamp

Opstelling SDV Barneveld

Jeroen van Binsbergen, Remco Speelziek, Niels Vlugt, Reza Ngarigota, Sebastian van Kammen, Ricardo Mengerink ( 78e Sefanja Davids ), Robbert Knul, Jelle Vliek, Mark van Oudbroekhuizen, Onur Tekay ( 75e Ruano Taribuka ) en Maarten van de Groep.
Wissels: Sefanja Davids, Geert van der Veen, Ruano Taribuka, Rens van Harskamp en Sven Mulder.
Gele kaart: Reza Ngarigota
Trainers: Johan de Man en Wilco van Dijk
Keeperstrainer: Wouter van Voorthuizen
Teammanagers: Evert Bralts en Berend Doest
Materiaalman: Adrie Zwaan
Verzorger: Hilco Kalshoven

De scheidsrechter: Dhr.R.Werkhoven
Assistent scheidsrechters: Dhr.S.Brondijk en Dhr.S. Verhagen.
Toeschouwers: 300

Gelijkopgaand

In een levendige beginfase creeerde SDVB een optisch veldoverwicht. Met name over de flanken lieten Onur Tekay en Ricardo Mengerink snelle vlotlopende acties met gevaarlijke voorzetten zien. Toch was het Asv Dronten dat in deze fase uit zijn schulp kroop toen Jeroen van der Meer met een subtiel balletje Ricardo Talu in stelling bracht, maar de zwarte tulp oogde besluiteloos.

Kort hierop dook SDVB aanvaller Onur Tekay dreigend op voor het Asv Dronten doel, maar zijn kopbal ging naast. Het duel ging in deze fase redelijk gelijk op met het meeste balbezit en een optisch veldoverwicht voor SDVB.

Eerste kansen

Nadat een vuurpijl van Rik Breemhaar alle richting miste en pardoes op het dak van het doel belandde was daar plotseling een enorme kans voor de groene hazewind Jeroen van der Meer. Het was in de 18e minuut toen Laurens Brouwer en Martijn Timmer een fraaie actie in huis hadden waarbij Jeroen van der Meer met een slim steekballetje vogelvrij voor het doel werd gezet. Helaas wist Jeroen van der Meer oog in oog met de SDVB doelman niet tot scoren te komen.

De doelman van SDVB Jeroen van Binsbergen moest daarna twee keer handelend optreden om diepteballen op Kevin van der Vlag en Jodi de Boer te onderscheppen. In een rommelige klutssituatie leek er nog hands te worden gemaakt in het Barnevelder strafschopgebied, maar de verder goed fluitende scheidsrechter vond van niet en liet doorspelen.

Plaagstoten

Gaandeweg werden de Barnevelders sterker en sterker en dienden zich twee grote kansen aan voor SDVB. Nadat een listige kopbal van Robbert Knul ternauwernood werd geblokt lieten Onur Tekay en Ricardo Mengerink een vlotlopende aanval zien waarbij het hoofd van Maarten van de Groep werd gevonden. Diens kopbal ging rakelings naast.
Daarna gingen ook kopballen van Sebastian van Kammen en Robbert Knul naast het doel.

Er was een constante dreiging voor het Dronter doel waar de verdedigers Tibor Liska, Laurens Brouwer, Rik Breemhaar en Chris van Maanen diep moesten gaan om onheil te voorkomen. In de 38e minuut greep doelman Eser Elmali zeer attent in door een gevaarlijke dieptepass op SDVB aanvaller Onur Tekay te onderscheppen.

Onzeker en angstig

In deze fase maakte Asv Dronten een angstige en onzeker indruk. Er was geen goede aansluiting met het middenveld en het voetbal oogde statisch en voorspelbaar. De tegenstander zakte slim terug en begon net over de middenlijn de opbouw bij Asv Dronten te storen.

Op de backs hadden Laurens Brouwer en vooral Tibor Liska het erg lastig om die rappe snelle SDVB vleugelspelers in toom te kunnen houden. De steekballetjes van Vincent ter Burg, Martijn Timmer en Jodi de Boer op de frontlinie werden telkens eenvoudig onderschept.

Een lichtpuntje in de eerste helft was het Dronter blok en IJzeren Gordijn die door Chris van Maanen en Rik Breemhaar uitstekend werd dichtgemetseld. Bij een gevaarlijke SDVB uitbraak tastte rechtsback Laurens Brouwer mis, maar paste de groene beuker Rik Breemhaar een uitstekende correctie toe. Met een 0-0 stand gingen we rusten.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft waar SDVB onmiddelijk het initiatief naar zich toe trok en het tempo met een snelle bal circulatie omhoog schroefde.

Alle hens aan dek

De Barnevelders waren furieus en ontketend uit de kleedkamer gekomen en belegerden het doel van Asv Dronten. Tot aan de 60e minuut werden de groen witten teruggedrongen en op eigen helft vastgezet. Het was nu alle hens aan dek in de Dronter verdediging waar Chris van Maanen, Rik Breemhaar en vooral doelman Eser Elmali volop aan de bak moesten.

Een venijnig schot van SDVB middenvelder Robbert Knul spatte tegen de lat uiteen waarna doelman Eser Elmali geen moment rust kreeg. De Dronter doelman hield met uitstekende reflexen zijn team overeind door inzetten van Ricardo Mengerink, Onur Tekay, Robbert Knul en Reza Ngarigota te pareren en onschadelijk te maken. Een listige kopbal van Mark van Broekhuizen werd met een geweldige reflex door doelman Eser Elmali uit zijn doel geranseld.

Speldenprikjes

Gaandeweg ging de storm liggen en kropen de groen witten uit hun schulp. Deze kortstondige opleving leverde Asv Dronten twee kansjes op toen Kevin van der Vlag werd gelanceert, maar de doelman van SDVB op zijn weg vond en even later Laurens Brouwer een strakke voorzet op Jeroen van der Meer afleverde, maar wederom bracht SDVB doelman van Binsbergen redding.

Na een slim steekballetje van Jodi de Boer op Kevin van der Vlag reageerde de doelman van SDVB wederom attent. Deze doelman raakte nog geblesseerd, maar kon na behandeling toch weer verder.

Billenknijpen

Met het zweet tussen de billen gingen de Drontenaren een angstige en zenuwslopende slotfase tegemoet. De Barnevelders voerden nu de druk op waarbij Asv Dronten werd vastgezet en teruggedrongen.

Nadat een verraderlijk schot van SDVB uitblinker Robbert Knul via de lat terug ketste waren er hachelijke benauwde momenten voor het Dronter doel te zien. De gevaarlijke voorzetten van Onur Tekay en Ricardo Mengerink veroorzaakten gigantische scrimmages, rommelige klutssituaties en chaotische flipperkast momenten.

In deze angstige fase hield De Groene Panter doelman Eser Elmali het team met fraaie reddingen overeind. Er zat overduidelijk een groen engeltje op de lat bij Asv Dronten.

Vrouwe Fortuna

De polderboys hielden met strijd, inzet, bloed, zweet en tranen stand en kwamen zelfs in de absolute slotfase nog dichtbij de totaal onverdiende overwinning. Een inzet van Martijn Timmer werd ternauwernood door een SDVB verdediger van de doellijn gehaald en een kopbal van Jodi de Boer ging rakelings naast.

Op het slagveld in het heetst van de strijd moesten Vincent ter Burg en Rik Breemhaar nog even met pijnlijke gezichten op hun tanden bijten, maar bij het laatste fluitsignaal heerste er grote opluchting in het Dronter kamp en bij de diehard supporters. De Vrouwe Fortuna was Asv Dronten deze middag goed gezind.

Man of the match bij Asv Dronten: Eser Elmali.
Man of the match bij SDVB: Reza Ngarigota.

Volgende week speelt Asv Dronten een uitwedstrijd bij het altijd lastige vv Hierden. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Deze verslaggever is er op 24 Februari thuis tegen DZC'68 er weer bij en ik wens de Groene Polderboys veel succes toe in de uitwedstrijden bij vv Hierden, Go Ahead Kampen en WHC Wezep.

Volgende week is DeDrontenaar.nl weer te gast bij Reaal Dronten die vandaag zeer verdienstelijk met 2-2 gelijk speelden bij DSV'61. De voorbeschouwing volgt aanstaande woensdag.

Uitslagen eerste klasse oost

  • Asv Dronten - SDV Barneveld 0-0
  • Flevo Boys - vv Hierden 2-0
  • KHC Kampen - vv Nunspeet 1-1
  • FC Zutphen - Go Ahead Kampen 0-4
  • SVZW Wierden - WHC Wezep 1-5
  • Vroomshoopse Boys - DETO Vriezenveen 0-2
  • DOS'37 Vriezenveen - DZC'68 Doetinchem 1-3

Klaas Huisman