DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 4 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Jeu de boulers uit Swifterbant naar de notaris: „Het wordt nu iets èchts”

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Er was een beetje ruzie en een coronapauze voor nodig om de jeu de boulers uit Swifterbant te doen beseffen dat er een officiële organisatie opgetuigd moest worden. Komende donderdag gaan ze naar de notaris om de stichting Flevo Boulers op te richten.

In Swifterbant wordt al een jaar of acht jeu de boules of petanque gespeeld door een stuk of vijftig enthousiastelingen. Tot nu toe was het altijd vrijheid blijheid en was er geen echte organisatievorm.

Ook in de toekomst moet het vrijheid blijheid blijven, maar een officiëel tintje wordt nu toch nodig geacht. Dat is bijvoorbeeld van belang om een serieuze gesprekspartner van de gemeente te kunnen zijn. Bovendien hopen de boulers op den duur een graantje mee te pikken van het geld dat Windplan Blauw beschikbaar stelt aan het dorp.

Twee extra banen

Het bestuur van de stichting bestaat uit Henk van de Poll, Rob Rijkens, Dik Schipper en Siebren Siebenga. De Flevo Boulers spelen vier keer in de week bij dorpshuis De Steiger, waar met steun van de gemeente Dronten twee extra banen zijn aangelegd. Onlangs is de omgeving van deze banen opnieuw ingericht met bijvoorbeeld bankjes voor de toeschouwers.

De vaste speelmomenten van de ‘club’ blijven gelijk:

  • maandag 09:30 uur
  • dinsdag 19.00 uur
  • donderdag 14.00 uur.
  • vrijdag 09.30 uur