DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Honden sluiten zwemseizoen Biddinghuizen en Swifterbant af

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN / SWIFTERBANT - Het seizoen in de openluchtzwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant is vandaag afgesloten met ‘zwemmen met je huisdier’. Hier en daar klonk er kritiek: ,,Is het eindelijk mooi weer en nu gaat het zwembad alweer dicht.”

Locatiemanager Cecile de Winter van exploitant Optisport reageert: ,,Ons seizoen loopt in principe van 1 mei tot en met 31 augustus. Dat wel niet zeggen dat we nooit een uitzondering zullen maken, maar voor morgen duiken de weersvoorspellingen al flink omlaag.”

Laatste echt mooie dag

Bovendien constateert Cecile de Winter dat de bezoekersaantallen teruglopen nu de schoolvakanties zijn afgelopen: ,,Als er dagen van 30 graden waren voorspeld, zoals vorige week, dan hadden we misschien een uitzondering gemaakt. Maar het lijkt er nu op dat dit voorlopig de laatste echt mooie dag is geweest.”

Langer open blijven is ook geen optie, omdat er vandaag traditiegetrouw werd gezwommen met huisdieren: ,,Daarna kun je natuurlijk niet meer in dat bad zwemmen. Dit is voor ons echt een afsluitende activiteit. We kijken terug op een mooi seizoen, we hebben veel bezoekers gehad.”

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl