DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 26 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Familie in Dronten sleepte Hakim Ziyech door moeilijke momenten

Redactie: M.H.

DRONTEN - Topvoetballer Hakim Ziyech van FC Twente ging gisteren na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse in gesprek met jongeren uit zijn woonplaats Dronten. Hij sprak met hen over de rol van zijn familie in moeilijke tijden, over het maken van fouten, over uitkomen voor het Marokkaans elftal en meer.

De jongeren waren naar Enschede gekomen in het kader van de kick-off van het project SOEP. Dit project, bedacht door Liane Wolfert uit Dronten, gaat een groep van twintig jongeren gedurende een jaar begeleiden op weg naar zelfstandigheid.

Ziyech is ambassadeur

Hakim Ziyech is ambassadeur van dit project en had de Drontenaren uitgenodigd in de Grolsch Veste. Na afloop van de wedstrijd nam hij ruim de tijd om met zijn dorpsgenoten in gesprek te gaan.

In een veelbesproken interview met De Volkskrant had Ziyech rond de jaarwisseling verteld over zijn moeilijke jeugd in Dronten. Dat artikel was voor Liane Wolfert aanleiding om de voetballer te benaderen als ambassadeur voor SOEP.

Andere kant tonen

Hetzelfde interview was voor Hakim Ziyech de reden om ‘ja’ te zeggen op het verzoek van Liane Wolfert. Het vraaggesprek was hem op veel kritiek komen te staan en de Twente-speler wilde graag een andere kant van zichzelf tonen.

Dossier Hakim Ziyech