DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Carl Aventurin geeft Reaal weer een Dronter karakter: „Meer cohesie dit seizoen”

Redactie: M.H.

DRONTEN - Trainer Carl Aventurin van Reaal Dronten heeft veel geleerd van het afgelopen seizoen in de derde klasse. Ondanks de laatste plaats en de degradatie hoopt hij dat ook zijn team er de vruchten van plukt in de vierde klasse. In ieder geval is de oefenmeester erin geslaagd om het elftal weer een meer Dronter karakter te geven: „Ik verwacht dat er meer cohesie zal zijn dit seizoen.”

In de aanloop naar het vorige seizoen verdwenen er nogal wat spelers. Op het laatste moment moest er een elftal bij elkaar worden gebracht. Voor de komende jaargang is Aventurin blij met de terugkeer van Jeffrey van den Brakel (jaartje Swift’64) en Ruben Geerts (studie). Bovendien lijkt het keepersprobleem opgelost nu na Dean Bolink en oudgediende Barteld Hoekman hebben besloten de keepershandschoenen weer op te pakken.

Komende zaterdag speelt Reaal de eerste oefenwedstrijd, thuis tegen HTC uit Zwolle.

Reaal Dronten - HTC

Voorbeschouwing geschreven door Klaas Huisman (Reaal Dronten).

Aanstaande zaterdagmiddag om 14:30 uur presenteert Reaal Dronten zich aan het eigen publiek als het Zwolse Holtenbroek Tuinders Combinatie afgekort HTC op bezoek komt.
De selectie van Reaal Dronten heeft dan inmiddels zeven trainingsessies in de benen zitten en staat te popelen om eindelijk hun kunsten te mogen vertonen.
In deze voorbeschouwing nemen wij de selectie van Reaal even onder de loep, duiken we in de historie van HTC en kijken we alvast vooruit naar de komende weken.
Het Drontens team komt zaterdag in het kader van teambuilding de gehele dag bij elkaar. De Reaalisten gaan samen lunchen en na afloop van deze oefenwedstrijd staat er een gezamenlijke diner op het programma.

Statistieken

Sinds 2013 ( 6-3 oefennederlaag ) kwamen Reaal Dronten en HTC Zwolle zeven keer tegen elkaar in actie. Beide teams wonnen drie keer en in 2016 werden de punten in Dronten gedeeld en eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.
In de laatste editie in het seizoen 2016-2017 wonnen de Reaalisten twee keer met 2-1 van HTC.
De trainer van HTC Zwolle is een oude bekende want Zwollenaar Joop van Dijk stond tussen 2012 en 2014 twee seizoenen als coach bij Reaal Dronten aan het roer.
Sinds 2016 is Joop van Dijk de hoofdtrainer bij HTC en daarvoor deed hij als assistenttrainer ervaring op bij SVI Ittersum, vv Heino, OZC Ommen en sv Zwolle.

Nieuwe gezichten

De technische staf Carl Aventurin en interim assistenttrainer Mark van Toorn hebben een paar pittige trainingen afgewerkt en het jonge team in het zweet des aanschijns flink afgepeigerd.
Er waren ook een paar opvallende nieuwe gezichten te zien.
Er zijn drie spelers vertrokken want doelman Angelo Brink, Sedrion Isidora en Stefan Yu waren nergens te bekennen en staan niet meer op de spelerslijst.
Tussen 2014 en 2017 scoorde The Falling Angel Jeffrey van den Brakel maar liefst 61 doelpunten voor Reaal Dronten om daarna bij Swift'64 aan een nieuwe uitdaging te beginnen.
In Swifterbant kwam Jeffrey van den Brakel niet verder dan acht competitiedoelpunten en lijkt hij een paar kilotjes te zijn aangekomen, maar op de eerste trainingen bij Reaal druipt de techniek er nog steeds vanaf. Dit seizoen is Jeffrey van den Brakel weer terug bij zijn vertrouwde cluppie waar zijn hart ligt.
Daarnaast is ook Ruben Geerts na een periode in Canada weer op het oude nest teruggekeerd en kwam Luc de Ridder over van BAS Biddinghuizen.
Er was ook voor mij een nog onbekende speler aan het meetrainen.

Jonge talenten

Op de keeperstraining werden de doelmannen Dean Dillon Bolink en Robin IJzerman flink onder handen genomen door Kor Dillen en Barteld Hoekman.
Het is een fijn gevoel om ook Dean Bolink weer terug bij Reaal te zien.
Verder ook veel bekende en vertrouwde gezichten bij de eerste trainingen waar de ras Reaalisten Kevin Dolman, Wil van der Zande, Remco Drenth, Stefan Wermers en Danny Mol het team op sleeptouw namen.
Verder waren ook Mark de Ridder, Bret Eijkelboom, Branko Huiberts, Giovanni Wegman, Azad Abdullah en het jonge talent Nordin Hettinga lekker fanatiek aan het trainen.
Met Nordin Hettinga, Wessel Tabak, Luc de Ridder en Bjarne Panhuise heeft Reaal Dronten een paar grote talenten voor de toekomst achter de hand. Het is aan de technische staf om voorzichtig met deze ruwe diamantjes om te gaan en deze vakkundig bij te slijpen.

HTC Zwolle

De Holtenbroeker Tuinders Combinatie werd op 27 Juni 1947 als vv Holtenbroek in de clubkleuren Blauw Wit in Zwolle Noord opgericht.
In 1964 fuseerden vv Holtenbroek en vv Tuinders tot de Holtenbroeker Tuinders Combinatie afgekort HTC.
De club telt ongeveer 600 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Pelikaan te Zwolle Noord. Dit sportpark was ooit een uitvalsbasis voor de jeugdteams van PEC Zwolle.
Onze tegenstander HTC Zwolle eindigde vorig seizoen in de middenmoot op een 6e plek in de vierde klasse C.
Het Zwolse team is komend seizoen in de vierde klasse D ingedeeld.
Rond de eeuwwisseling was HTC enige tijd een stabiele tweedeklasser waarna de Zwollenaren vanaf 2001 tot 2009 in de derde klasse uitkwamen. Er volgde in 2011 nog een laatste poging om in de derde klasse terug te komen maar sinds 2014 is HTC een vierdeklasser.
De doelpunten van HTC moeten vooral van Besjan Gashi, Tin Jasink, Daan Wissink, Daan Kruger en veteraan Vieleri Justiana komen.
De ervaren en geroutineerde oude rot Vieleri Justiana is de 40 al gepasseerd, maar trapt nog steeds een balletje mee.
Hij speelde ooit op een hoger niveau amateurvoetbal bij WHC Wezep, Be Quick'28 en VSCO'61, maar wij kennen hem nog als diepe spits bij VSW Windesheim.

Vacature Teammanager

Het team heeft op dit moment nog geen teammanager en ik heb zelfs even een paar dagen overwogen om erin te stappen om Reaal te helpen, maar na een paar goede gesprekken met diverse mensen en clubinsiders heb ik besloten om het niet te doen.
Dit is eenvoudigweg om allerlei redenen niet het goede moment mede door mijn drukke werk en dat ik ook dit seizoen voor de volle 100% alles wil geven bij sc Emmeloord. Het is niet verstandig om naast sc Emmeloord teveel op mijn hals te halen, maar het doet wel wat met mij dat Reaal nog geen teammanager heeft.
Dit team verdiend een goede elftalleider.
Ik ben wel van plan om Reaal Dronten als supporter intensief te volgen en wekelijks stukjes over het team te schrijven.

  • Zaterdagmiddag 14:30 uur oefenwedstrijd Reaal Dronten - HTC Zwolle op sportpark De Munten te Dronten West.
  • Dinsdagavond 28 augustus oefenwedstrijd VENO - Reaal Dronten 20:00 uur sportpark De Benten te Vollenhove.