Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VIDEO | Basketballers VUAS na winst in derby tegen BAS nog steeds op kampioenskoers


BIDDINGHUIZEN - De basketballers van VUAS legden gisteren in het tweede kwart de basis voor een ruime 59-77 overwinning op buurman BAS. Het betekent dat de Drontenaren nog op kampioenskoers liggen. VUAS wil die titel eindelijk wel eens grijpen, maar promoveren… dat hoeft niet zo nodig.

De basis voor de overwinning werd in het tweede kwart gelegd, toen VUAS de tegenstander vooral op snelheid aftroefde. Dat tweede kwart werd met 7-25 gewonnen. De tweede helft daalde het niveau bij de koploper en werd zelfs gewonnen door middenmoter BAS. De winst van VUAS kwam echter geen moment in gevaar.

Kampioenschap

VUAS heeft in de tweede klasse een kleine voorsprong op Orca’s 2 en Volic. De wedstrijd tegen die twee ploegen in maart moeten de beslissing brengen over het kampioenschap. Forward Mattijn Sweers wil niet te vroeg juichen, want zijn team heeft al vaker een riante positie uit handen gegeven.

De club wil overigens niet promoveren. ,,Daar hebben we geen zin in’’, aldus Sweers, ,,Het gaat bij ons on de gezelligheid. Hogerop… dat zit er niet meer in.’’

BAS - VUAS

DeDrontenaar.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo