DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Asv Dronten-trainer Wim Kroes: ,,We spelen niet voor de fun’’

Redactie: M.H.

DRONTEN - De nieuwe trainer van Asv Dronten heeft voor het nieuwe seizoen in de hoofdklasse nog geen systeem uitgedokterd. Wim Kroes gaat eerst de kwaliteiten van de groep inschatten en denkt daarna pas na over een systeem. De speelwijze wordt in ieder geval prestatiegericht: ,,We spelen hoofdklasse, we spelen niet voor de fun. Als het verdedigend moet, dan moet het verdedigend. En moet het aanvallend, dan moet het aanvallend.”

Via de nacompetitie promoveerde Asv Dronten in mei volledig onverwachts naar de hoofdklasse (vierde divisie). Het betekent onder andere dat de competitie enkele weken eerder begint dan in de eerste klasse. Daardoor moest de planning worden omgegooid en ontbraken er gisteren nogal wat spelers bij de eerste training.

Onder leiding van Wim Kroes, de opvolger van succestrainer Raymond Schuurman, werd een rustige training afgewerkt en volgde er een kennismaking tijdens een gezamenlijke lunch. Kroes liet nog niet het achterste van zijn tong zien, ook niet over de manier waarop ASVD dit seizoen gaat voetballen: ,,Mijn voorkeur is gebaseerd op de kwaliteiten van de groep. Je moet doen wat in de jongens zit, dáár moeten we het op afstemmen.”

Dossier Asv Dronten