DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vernieuwde Let’s Try weer klaar voor de strijd

Vernieuwde Let’s Try weer klaar voor de strijd
Foto: Hendrine van Walbeek
Ingezonden door: Hendrine van Walbeek

Op zaterdag 8 juni zal de vernieuwde Let’s Try weer aan de start verschijnen van de Grand National Tractor Pulling in Stroe. De Mini Unlimited uit Dronten is na een intensieve verbouwing weer klaar voor de strijd.

Tijdens de laatste wedstrijd in het Brabantse Alphen in september 2018 raakte de machine zwaar beschadigd na een onstabiele run met een crash als gevolg. De Mini Unlimited kwam daardoor op zijn kant te liggen maar de Brad Anderson racemotor is ongehavend gebleven. Wel was het frame krom en kapot.

Marck Jansen en Oskar van der Vinne, beide eigenaar, rijder en monteur, zijn daarna gaan nadenken over hoe het verder moest. Na een periode van nadenken, overleggen, informeren, uittekenen en berekenen, is besloten dat het anders moest.

De Mini Unlimited klasse wordt nu gedomineerd door racemotor aangedreven machines, vaak opgehangen in een buizenframe. De heren uit Dronten wilden het anders en besloten een ander soort frame te tekenen, wat de krachten van de racemotor beter aan zou kunnen.

“We wisten dat we naar een ander concept toe moesten. We hebben daar goed over nagedacht om het anders te doen dan onze concullega’s. Het concept zoals het nu is komt heel dicht in de buurt van een buizenframe. Bij het oude frame zaten we lager en meer voorover. Bij het nieuwe frame zitten we hoger en rechter. Het is min of meer gelijk aan de vele buizenframes van onze concullega’s, maar dan met onze vernuft erin.” aldus de heren.

Het opbouwen van een nieuw frame gaat gepaard met de nodige aanpassingen. Niets is meer hetzelfde als vorig jaar en er bestaan geen pasklare oplossingen in de Tractor Pulling sport. Het meeste hebben de Drontenaren zelf getekend en ontworpen, in veel gevallen ook nog zelf gemaakt.

Een andere grote verandering die doorgevoerd is, is de dubbele ontsteking op de krachtbron. Deze stond toch al op de To-Do list voor de afgelopen winter, de bouw van een nieuwe machine is er “even” bij gekomen.

De Mini Unlimiteds zijn een klasse binnen de Tractor Pulling sport in Nederland en Europa. In 2019 zijn er 8 wedstrijden waar de Mini Unlimiteds strijden om de titel Nederlands Kampioen. Het Veluwse Stroe is de tweede wedstrijd in de competitie. Voor de heren uit Dronten wordt dit het 19e wedstrijdseizoen.