DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Veel raadsfracties pleiten voor extra energiebesparende maatregelen in zwembad

Veel raadsfracties pleiten voor extra energiebesparende maatregelen in zwembad
Marian Plasschaert (Leefbaar Dronten)
Foto: © Jennifer Sauer
Redactie: M.H.

DRONTEN - Veel fracties in de gemeenteraad zijn nog niet tevreden met de energiebesparende maatregelen voor het nieuw te bouwen zwembad. Zij vinden dat het nog wel duurzamer kan dan in het voorstel van B en W. Deze fracties gaan zich onder leiding van de PvdA voor de raadsvergadering van eind deze maand buigen over een voorstel.

Op aandringen van de gemeenteraad hebben B en W de plannen voor het nieuwe zwembad Overboord aangepast naar een duurzaamheidsscore van 8,5. Daar was iedereen blij mee, maar het was voor sommigen nog niet voldoende.

Financiën niet leidend

„De financiën mogen niet het leidende argument zijn om dingen wel of niet te doen”, vond Roelf Raterink (PvdA). „Kan het ietsje meer?”, wilde Paul Vermast (GroenLinks) weten.

„Het had wat ons betreft wel wat meer mogen kosten”, zei Yvonne den Boer (D66). „We hebben genoeg reserves. Dingen die van belang zijn mogen wat kosten”, ging Jan den Boer (SP) nog een stapje verder.

Jan Klopman (CDA) wil de vinger aan de pols houden en hij wil met de PvdA meedenken over een voorstel. Remco de Maaijer (VVD) wil dat ook: „Maar wij kijken ook naar de financiële duurzaamheid.”

Niet te koud of te kil

Marian Plasschaert (Leefbaar Dronten) was het minst enthousiast over extra energiebesparende maatregelen: „Het nieuwe zwembad moet een succes worden, het mag niet te koud of te kil worden. En we hopen dat het prijskaartje voor de gebruiker niet wordt verhoogd.”

Wethouder Ton van Amerongen wacht de voorstellen van de raad af. Wel wees hij erop dat de aannemers ook bij de aanbesteding uitgedaagd worden om duurzaamheidsmaatregelen te nemen: „Wij laten het aan de markt over.”