DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 25 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vanessa Gosselink ondanks matige tijd blij dat ze New York heeft gelopen: „Wàt een publiek…”

Vanessa Gosselink ondanks matige tijd blij dat ze New York heeft gelopen: „Wàt een publiek…”
Vanessa Gosselink (tweede van rechts) in de straten van New York.
Redactie: M.H.

NEW YORK (USA) - Een marathontijd van 3 uur en 8 minuten was bepaald niet waarvoor Vanessa Gosselink was afgereisd naar de VS. „Maar New York is van de ‘bucketlist’ en het was fantastisch om mee te maken”, blikt de inwoonster van Biddinghuizen toch opgewekt terug.

Eigenlijk richtte Gosselink zich in New York op een tijd flink onder de drie uur. De start was prima en lang liep ze inderdaad op een schema van 2:55. Maar al snel kwam ze er achter dat de verhalen over het zware parcours kloppen. „En een opspelende maag gooide flink roet in het eten.”

Geen meter vlak

„Geen meter vlak, vijf hele hoge bruggen (80 hoogtemeters) en in de eerste 15 kilometers ‘rollende heuvels’”, zegt ze over het parcours. Iets voorbij de helft ging het maag-darmsysteem opspelen en na drie sanitaire stops was het ritme weg. „En doordat ik niet meer kon eten, ging de power om bergop te lopen helemaal weg.”

De Biddinghuizenaar besloot de knop om te zetten en de marathon ‘op souplesse' uit te lopen. Eenvoudig ging dat niet: „Het was flink worstelen in de laatste kilometers bergop op Fifth Avenue en door Central Park.” Het resulteerde dus in een tijd van 3:08.

Vanessa vertelt echter een fantastische ervaring rijker te zijn: „Wàt een publiek… Dat helpt je echt vooruit.”