DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 25 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vanessa Gosselink loopt snelle marathon in Amsterdam en wint Nederlands kampioenschap

Vanessa Gosselink loopt snelle marathon in Amsterdam en wint Nederlands kampioenschap
Vanessa Gosselink (archieffoto).
Foto: Adriaan Sparreboom
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Vanessa Gosselink-van Dijk is vandaag in Amsterdam Nederlands kampioen geworden op de marathon in de leeftijdsklasse boven de 45 jaar. De inwoonster van Biddinghuizen volbracht de marathon in 2 uur, 54 minuten en 10 seconden.

De vierde plaats overall bij de Nederlandse vrouwen was wellicht een nog grotere prestatie dan de winst in haar leeftijdscategorie. In de einduitslag bij de dames, dus inclusief de Afrikaanse toploopsters, eindigde Vanessa Gosselink (45) op de elfde plaats.

Goede, solide race

,,Een hele goede, solide race’’, zo kijkt de hardloopster terug op de marathon van Amsterdam, die tevens gold als Nederlands kampioenschap. Amsterdam staat bekend als een lastige marathon, omdat er in de laatste zes kilometer veel bruggen en tunnels zitten en het parcours door het Vondelpark licht stijgend is.

,,Maar ik wist wat me te wachten stond en ik weet inmiddels hoe je een een marathon moet indelen’’, zegt Vanessa Gosselink, ,,In dit soort wedstrijden geeft de ontspanning en mijn ervaring de doorslag en kon ik de laatste 10, 12 kilometers nog behoorlijk versnellen. Wàt een heerlijk gevoel om zo los te kunnen gaan! Als bijvangst heb ik in het laatste deel nog wat dames kunnen inhalen. En dat is natuurlijk altijd leuk.’’

Heel mooi weer

Gosselink was enkele minuten sneller dan dit voorjaar in Rotterdam, terwijl de marathon in de havenstad toch als sneller bekend staat. ,,De omstandigheden waren goed en het was heel mooi weer, alhoewel er wel vrij veel wind stond’’, zo verklaart ze haar snelle tijd, ,,Bovendien ben ik in de zomer altijd meer in de gelegenheid om te trainen dan in de winter.’’

Ze kreeg na afloop veel leuke reacties: ,,Mijn telefoon explodeerde.’’

Uitslag bij de vrouwen:

 1. Meselech Melkamu 2:23:21
 2. Abebech Afework 2:24:27
 3. Eunice Chumba 2:25:00
 4. Priscah Jeptoo 2:25:57
 5. Meseret Hailu 2:27:50
 6. Zenash Gezmu 2:32:48
 7. Ruth van der Meijden (Nl.) 2:33:44
 8. Louise Wiker 2:36:39
 9. Ingrid Versteegh (Nl.) 2:49:20
 10. Annemieke Breukink (Nl.) 2:53:59
 11. Vanessa Gosselink-van Dijk (Nl.) 2:54:10