DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vanessa Gosselink houdt ’t in Eindhoven voor gezien: „Niet aan gruzelementen lopen”

Vanessa Gosselink houdt ’t in Eindhoven voor gezien: „Niet aan gruzelementen lopen”
Vanessa Gosselink tijdens de 30 van Amsterdam Noord
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

EINDHOVEN - Vanessa Gosselink wil dit najaar één snelle marathon lopen. Nadat ze vandaag in het warme Eindhoven al snel besefte dat een snelle tijd er niet in zat, richt ze haar pijlen nu op New York: „Ik wilde mezelf vandaag met het oog op New York niet aan gruzelementen lopen.”

De hardloopster uit Biddinghuizen hoopte in Eindhoven op een tijd van rond de 2 uur en 50 minuten. „Maar het was voor een marathon véél te warm.”

Geen meerwaarde

„Als het mijn enige marathon dit najaar was geweest, had ik wel doorgepakt en had ik ‘m waarschijnlijk net onder de drie uur gelopen. Het klinkt misschien stom, maar dat heeft voor mij geen meerwaarde. Bovendien is dan de hersteltijd van drie weken voor New York te kort. Ik loop er liever één goed dan twee half.”

Na dik 15 kilometer besloot Gosselink daarom te volstaan met een goede halve marathon. „Het is ook gewoon slecht voor je lijf om bij deze omstandigheden een snelle marathon te willen lopen, zoveel ervaring heb ik wel.”

VIP-uitnodiging

Voor de ‘Big Apple’ heeft Vanessa Gosselink een VIP-uitnodiging gekregen. Ze hoopt daar rond de 2:50 à 2:55 te lopen. Met de vorm zit het wel goed, zo bleek onlangs tijdens de 30 van Amsterdam Noord en vandaag tijdens de eerste tien kilometer.

Ze heeft zich de afgelopen weken voorbereid op het zware parcours in New York door het heuvelachtige terrein bij De Knobbel in ’t Harde regelmatig op te zoeken. „Misschien werkte dat wel nadelig voor Eindhoven, maar daar ga ik over drie weken voordeel van hebben.”