DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Uitgebreide markt rond aangepast sporten op Koningsdag

Uitgebreide markt rond aangepast sporten op Koningsdag
Er werd de afgelopen week nog hard gewerkt op de locatie Steenbergen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Mensen met een beperking kunnen op Koningsdag, woensdag 27 april, een kijkje komen nemen op de vernieuwde parkeerplaats Steenbergen (achter De Meerpaal). Verschillende sportaanbieders laten zien wat hun aanbod is met betrekking tot het aangepast sporten.

Duikvereniging Fundiving is aanwezig, evenals de dansafdeling van De Meerpaal, paardrijdvereniging SPGF en yogastudio Yogajij. Er zijn verschillende demonstraties van sport- en dansactiviteiten.

De aanbieders zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De markt is tussen 9 en 11 uur geopend, voorafgaand aan de Flevotruckerstour.

Subsidie

Dankzij de subsidie die De Meerpaal heeft ontvangen kunnen sportaanbieders meer aandacht schenken aan de doelgroep met een beperking. ,,Vaak is de drempel om te starten met bewegen hoog. De verenigingen willen graag dat zetje geven om toch te starten met bewegen, omdat het gezond is, maar ook omdat het leuk en gezellig is om andere mensen te ontmoeten’’, aldus De Meerpaal.

Er zijn 24 verenigingen die een aangepast sport- en beweegprogramma aanbieden. Via De Meerpaal kan hulp worden ingeroepen, bijvoorbeeld voor advies en ondersteuning: m.driesman@meerpaal.nl.


Van: woensdag 27 april 2016 09:00Tot: woensdag 27 april 2016 11:00