Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Tulpenloop: Hardlopen met aan de ene kant tulpen en de andere kant koolzaad

Tulpenloop: Hardlopen met aan de ene kant tulpen en de andere kant koolzaad
Het logo van de Tulpenloop

SWIFTERBANT - „We hebben een prachtige route”, vertelt organisator Bokke Haanstra over de Tulpenloop, die zaterdag voor de derde keer gehouden wordt, „We lopen bijvoorbeeld over het land van Siebenga en Langendoen aan de Vuursteenweg met aan de ene kant tulpenvelden en de andere kant koolzaad.”

De afgelopen jaren deden er tussen de 150 en 200 sportievelingen mee aan de loop over 5 of 10 kilometer. Voor de editie van 20 april hebben zich inmiddels alweer 150 lopers aangemeld.

Heel stiekem hoopt Haanstra dat dit jaar het aantal van 200 wordt gehaald. Nieuw is in ieder geval dat zich een internationale atleet heeft aangemeld: een loper uit Oostenrijk.

Kalverschuur

De start is zaterdagmorgen om half elf bij de Kalverschuur aan de Visvijverweg 32 in Swifterbant. De organisatoren benadrukken dat het een puur recreatieve loop is: „Het gaat niet om de snelste tijd."

„Het is gewoon heel gezellig en iedereen gaat na afloop met een bosje tulpen naar huis. Bovendien belooft het mooi weer te worden, dus wij kijken uit naar een prachtige ochtend."

Inschrijven


Aanvang: zaterdag 20 april 2019 10:30Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo