DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Trainer Swift’64 niet eens heel ontevreden: „Alleen een probleem om iets te creëren”

Trainer Swift’64 niet eens heel ontevreden: „Alleen een probleem om iets te creëren”
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Na de 3-0 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd was Swift’64-trainer Arjan ten Hove nog ziedend op zijn ploeg. Zaterdag eindigde ook de derde wedstrijd in een 3-0 verlies, maar deze keer was de oefenmeester uit Kampen zeer mild: „We voetbalden prima.”

Klopt het dat jullie de eerste vijftig minuten de bovenliggende partij waren?
Arjan ten Hove: „Eigenlijk stond het precies zoals wij wilden. Wij hadden volledige controle. In balbezit ging het in de eerste helft steeds beter en kwam BAS er totaal niet meer uit. Die goal die ze in de elfde minuut maakten was een frommelgoal. Daar zie je ook wel een beetje ons probleem: we treden niet adequaat op in de zestien.”

Maar hoe kan het dat je als bovenliggende partij toch niet weet te scoren?
„We voetballen prima, maar we geven vaak heel snel de voorzet of we schieten te snel in plaats van dat we doorcombineren. Maar goed… dan moet je ook mensen in de zestien hebben waarmee je kunt doorcombineren. Punt één is dus de bezetting en twee is het geduld in balbezit. Dat ontbrak eraan in de eerste helft.”

Hebben jullie in de tweede helft niet een beetje naïef gevoetbald?
„Wat bedoel je daarmee?”

Jullie speelden precies zoals BAS wilde…
„Je staat wel met 1-0 achter. Op zich veranderde er daardoor niet zoveel, maar het werd wel steeds moeilijker om de opening te vinden. In de eerste helft lukte dat heel af en toe nog met een steekpass of een schot. In de tweede helft is dat eigenlijk helemaal niet gelukt en daardoor werd het voor BAS makkelijker. Dan hoeven ze niet terug tot in de eigen zestien, maar tot twintig meter voor de goal. En dan kunnen ze in de counter sneller toeslaan.”

Het was een derby waarbij geen van beide verzorgers het veld in hoefde. Nu is het mooi dat er geen blessures vallen, maar miste je niet een beetje het mes tussen de tanden?
„Tsja. Nogmaals: wij stonden op zich goed en we voetbalden prima. In de tweede helft moet je dan inderdaad strijd leveren, maar ik vond dat gedeelte best okay. Alleen aan de bal hadden we een probleem om iets te creëren.”

BAS Voetbal - Swift'64 3-0