DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Trainer BAS wil niet op kunstgras, derby naar gebruikelijke tijd

Trainer BAS wil niet op kunstgras, derby naar gebruikelijke tijd
Swift '64 - BAS (archief)
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN – De derby in de derde klasse C tussen Swift ’64 en BAS is volgende week zaterdag toch ‘gewoon’ om 15.00 uur. Swift wilde de wedstrijd graag om 18.00 uur spelen, maar daar gingen de Biddinghuizenaren uiteindelijk niet mee akkoord.

De beelden staan nog duidelijk op het netvlies: de derby tussen Swift ’64 en Reaal Dronten van vorig jaar, het was een waar feestje. Swift had eenzelfde idee in gedachte en besloot daarop het tijdstip van aftrappen te verplaatsen. “Het liefst wilden wij om 18.00 uur spelen en ik denk iedereen wel. Maar je hebt dan toch twee partijen nodig”, vertelt Swift-voorzitter Niels Krol.

BAS besloot namelijk om niet akkoord te gaan, aangezien hoofdtrainer Bert van den Brink niet op kunstgras wil spelen. Dat zou om 18.00 uur wel het geval zijn, omdat het hoofdveld van Swift geen lichtinstallatie heeft. “De trainer van BAS wilde niet uitwijken naar kunstgras en dan heb je verder geen keuze meer. Het is wel jammer, want om 18.00 uur vind ik altijd mooi. Volle bak publiek erbij…”

Van Os reageert

BAS-voorzitter Huib van Os bevestigt de woorden van zijn collega. “Ja, wij willen graag op het hoofdveld van Swift spelen en dat heeft puur en alleen met de ondergrond te maken. We hebben er goed overleg over gehad en dit is het resultaat.”

Van Os heeft wel de hoop dat de derby tussen Swift en BAS een feestje blijft. “Met die insteek zijn we wel uit elkaar gegaan. Ik geniet zelf ook van de wedstrijden om 18.00 uur, maar na overleg met onze trainers is dit naar voren gekomen. We hopen er alsnog een feestje van te maken en daar gaan we elkaar ook bij helpen.”

Extra motivatie?

En Swift? Is die ploeg nu extra gemotiveerd om te winnen van haar gemeentegenoot? “Nee, in die wedstrijd gaat er sowieso wel een schepje bovenop. Maar laat duidelijk zijn dat de banden tussen de clubs gewoon goed zijn en er geen spelletje wordt gespeeld met dwarszitten of zo. Wij hoopten op 18.00 uur, maar het is niet anders”, aldus Krol.