DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift’64 houdt Flevolands Kampioenschap voor de jongste voetballertjes

Swift’64 houdt Flevolands Kampioenschap voor de jongste voetballertjes
De prijsuitreiking van vorig jaar.
Foto: Swift'64
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Voetbalvereniging Swift’64 houdt zaterdag (8 juni) haar jaarlijkse Flevolands Kampioenschap. Het is een evenement voor de jongste voetballertjes. „Maar in de hoogste poules is het wel een echt prestatietoernooi”, zegt Florijn Diepstraten namens de organisatie.

Het begint ’s ochtends om negen uur met de categorie Onder 9. Na de finales volgt de Onder 11 tot een uur of vier. Er wordt gespeeld op zes halve voetbalvelden.

Binding versterken

Swift’64 organiseert het toernooi mede omdat de Flevolandse clubs elkaar in de KNVB-competities niet altijd tegenkomen. Op deze manier wil de club de binding tussen de verenigingen in de provincie versterken.

„Het toernooi is bedoeld voor de hele provincie Flevoland. We hebben zoveel mogelijk clubs uitgenodigd”, vertelt Florijn Diepstraten. Er hebben zich dit jaar 22 teams aangemeld. Uit Lelystad komen Batavia’90, Unicum en SV Lelystad’67. Uit Almere komen teams en ook Asv Dronten, BAS Voetbal en uiteraard Swift’64 doen mee.

Ketelbrug

Eigenlijk hadden de organisatoren gehoopt dat het toernooi dit jaar nog iets groter zou worden. Om er een echt Flevolands kampioenschap van te maken, werd geprobeerd ook teams uit de Noordoostpolder en Urk naar Swifterbant te lokken. „Dat is niet helemaal gelukt”, treurt Diepstraten, „Er komen er wel een paar, maar dat gaat nog wel vrij stroef. Die durven denk ik niet de Ketelbrug over.”

Zelf kan Florijn Diepstraten alleen het ochtendprogramma bijwonen. Als speler van het eerste elftal stapt hij aan het eind van de ochtend in de bus naar Oldenzaal, waar Swift’64 in de tweede ronde van de nacompetitie tegen Quick’20 speelt.

Aanvang: zaterdag 8 juni 2019 09:00