Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Swift '64 wint dankzij prima tweede helft: "Mooi dat hij kans grijpt"

Swift '64 wint dankzij prima tweede helft:
Trainer Arjan ten Hove van Swift'64
Foto: Ā©maartenheijenk.nl

SWIFTERBANT - Swift '64 heeft zaterdag de uitwedstrijd bij DSV '61 met liefst 1-4 gewonnen. De ploeg van trainer Arjan ten Hove kwam nog wel op een 1-0 achterstand, maar stelde in de tweede helft orde op zaken. Christiaan Grin was met twee treffers en een assist belangrijk voor zijn ploeg.

Swift trof een verdedigend DSV en het had alle moeite om die muur te slechten. "Het is lastig tegen verdedigende ploegen, dat bleek maar weer. Je moet dan blijven investeren, om later toe te kunnen slaan. We kwamen die periode alleen niet schadevrij door", doelt Ten Hove op de openingstreffer van DSV '61. Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong, waardoor Swift in de achtervolging moest.

Die poging slaagde pas na rust en kwam tot stand door twee treffers van Christiaan Grin. De buitenspeler kreeg de kans van zijn trainer en liet zich direct zien. "De eerste neemt hij uit de stuit ineens op de pantoffel en de tweede kan hij binnenglijden. Het is mooi dat Christiaan zijn kans direct grijpt. Hij maakte belangrijke goals", vindt Ten Hove.

Nog twee doelpunten

Door die tweede treffer moest DSV verder naar voren komen en daar wist Swift wel raad mee. Bas van Spronsen maakte de 1-3, Tom Roskam de 1-4 en dus gingen de punten mee naar Swifterbant. Ten Hove: "Op dat moment zie je dat wij heel goed kunnen voetballen. Een prima middag, maar we moeten het onszelf nog wel makkelijker maken. Dat is iets om te verbeteren."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo