Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Swift '64 wil herstel tegen DSV '61: "Niet op negentig procent starten"

Swift '64 wil herstel tegen DSV '61:
Trainer Arjan ten Hove van Swift'64
Foto: ©maartenheijenk.nl

SWIFTERBANT - De uitwedstrijd tegen VSW was een tegenvaller, daarna was er een weekend rust en dus krijgt Swift '64 zaterdag pas de kans om de nederlaag in Windesheim recht te zetten. Dat moet gebeuren bij DSV '61, in de regel geen makkelijke uitwedstrijd.

De koppen werden in de week na VSW wel even bij elkaar gestoken in Swifterbant. Voor trainer Arjan te Hove was het al snel duidelijk waar het misging en dat wilde hij bespreken met zijn ploeg. "De één stapt het veld op en dan is het goed, de andere heeft een perfecte warming-up nodig, maar iedereen moet er het maximale aan doen om er klaar voor te zijn. Tegen VSW werd duidelijk dat we daar nog wel een stap in te zetten hebben", vertelt de coach.

Hardleers?

Dat blijkt nogal een lastig punt te zijn voor Swift, want ook ex-trainer Patrick Posthuma sprak al eens over dat probleem. Is de ploeg hardleers? "Dat weet ik niet, ik kan niet over vorig jaar oordelen en dus weet ik niet of de jongens hardleers zijn. Op trainingen zag het er echt goed uit en wordt het steeds scherper, dat is positief. Het volgende meetpunt is zaterdag. We moeten scherp starten en zo snel mogelijk aan het voetballen komen", weet Ten Hove.

Daarmee doelt hij op de uitwedstrijd bij DSV '61, met één punt uit twee wedstrijden de nummer elf van 3C. "We hebben wat informatie over hoe ze het doen, maar dat kan ook zo anders zijn. Het kan maar zo zijn dat ze tegen CSV anders speelden dan tegen ons, dat zou hartstikke logisch zijn. Wij gaan eerst uit van onszelf en hebben dan genoeg kwaliteit om een wedstrijd naar onze hand te zetten. Al moet je dan niet op negentig procent starten."

Volledig programma

14.30 uur BAS - SC Rouveen

14.30 uur DSV '61 - Swift '64

14.45 uur DOS '37 - asv Dronten

15.00 uur Reaal Dronten - SEHOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo