DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift '64 tot op het bot gemotiveerd: "Het mentale is in orde"

Swift '64 tot op het bot gemotiveerd:
Patrick Posthuma
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - In het kamp van Swift '64 winden ze er geen doekjes om: zij zijn klaar voor de derby van zaterdag tegen BAS. Er zijn hier en daar wat pijntjes, maar iedereen is aanwezig. "Dat onderschrijft ook wel het belang van deze wedstrijd", zegt Swift-trainer Patrick Posthuma.

De derby kwam afgelopen week tot leven, toen BAS besloot om af te zien van het spelen om 18.00 uur. Dat nieuws bereikte Swifterbant en direct stond de groepsapp van het eerste elftal vol met berichtjes. "Dat heeft de jongens al op scherp gezet, in positieve zin. Helaas gebeurde dat voor de wedstrijd tegen Hatto Heim, want ik moest ze die donderdag eerst even vertellen dat we tegen Hatto Heim zouden spelen. Het mentale is dus wel in orde", lacht Posthuma.

Derby leeft

De derby leeft in Swifterbant, zo ervaart Posthuma. Hij maakte al wat onderonsjes met Reaal Dronten mee, maar dit is toch anders. "Iedereen heeft het er al een dikke week over. In de kantine ging het donderdagavond ook nergens anders over. Ik merk dat er tussen Biddinghuizen en Swifterbant wel een beetje gezonde rivaliteit is. Dit zijn twee volksclubs, iedereen kent elkaar, dus dat is anders dan tegen Reaal."

BAS-trainer Bert van den Brink sprak nog over twee dezelfde speelstijlen, maar daar is Posthuma het niet mee eens. "Ik verwacht juist een clash tussen speelstijlen. Wij hebben specifieke kwaliteiten, waar wij beter in zijn. Maar BAS heeft die ook en die zijn daar weer beter in. Uiteindelijk is het belangrijk wie zijn plan het beste uitvoert. Die gaat de wedstrijd winnen."

Pijntjes

De trainingsweek van Swift verliep niet geweldig, want er waren nogal wat pijntjes. Bart Uil kreeg dinsdag te maken met griep. "Maar onze fysiotherapeut zegt dat hij zich geen zorgen maakt, dus dan doe ik dat ook niet", zegt Posthuma, die mogelijk nog wel iets uit de hoge hoed tovert. "We zijn de laatste weken goed in het bedenken van plannetjes, dus misschien nu ook wel. Wij gaan voor de volle buit."

Volledig programma

14.30 uur Hattem - Reaal Dronten

15.00 uur Swift '64 - BAS

18.00 uur asv Dronten - Flevo Boys