DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift '64 moet het bij Quick doen zonder Van Spronsen: "Deze wil je spelen"

Swift '64 moet het bij Quick doen zonder Van Spronsen:
Bas van Spronsen
Foto: © Ar Nieuwland
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - Swift '64 moet het zaterdag in de tweede ronde van de nacompetitie doen zonder Bas van Spronsen. De aanvaller scheurde tijdens een training zijn enkelband op twee plaatsen, waardoor het seizoen ten einde is.

Het gebeurde aan het einde van de dinsdagtraining en Van Spronsen wist gelijk hoe laat het was. "Het was de laatste bal van de training. Ik heb al eens eerder mijn enkelband gescheurd en de pijn was een beetje hetzelfde. Er staat zes tot acht weken voor, dus de mooiste wedstrijden van het seizoen mis ik. Heel erg balen, want dit zijn de wedstrijden die je wil spelen", vertelt de pechvogel.

Van Spronsen moet de uitwedstrijd van zaterdag bij Quick '20 dus vanaf de kant beleven. Hij heeft vertrouwen in een goede afloop. "We hebben vorig jaar tegen ze gespeeld en toen vond ik ons eigenlijk al de betere. Ik denk ook dat wij echt kunnen promoveren. Als we van Quick winnen, moeten we tegen Rouveen of FC Zutphen. Dat moet ook kunnen. De jongens moeten het gewoon doen."

Voor Van Spronsen rest nu eerst een herstel, om mogelijk in de tweede klasse zijn rentree te maken. Maar daarvoor moet eerst Quick '20 worden uitgeschakeld. Het treffen in Oldenzaal begint zaterdag om 15.00 uur.