DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift '64 komt niet verder dan gelijkspel, BAS en DSV '61 scoren niet

Swift '64 komt niet verder dan gelijkspel, BAS en DSV '61 scoren niet
Thim Verhoeven
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - Swift '64 en BAS hebben zaterdag de eerste seizoenshelft afgesloten met een gelijkspel. Swift kwam thuis tegen Hulshorst niet verder dan 2-2, terwijl BAS het bij DSV '61 moest doen met 0-0.

Swift speelde volgens trainer Arjan ten Hove niet eens slecht, maar kon in beide strafschopgebieden niet excelleren. "We zijn dan niet resoluut genoeg. Zowel in de eigen zestien als in de zestien van de tegenstander. We hebben best was kansen bij elkaar gespeeld en best wel goed gevoetbald, maar het valt nog niet op zijn plaats."

De coach zag dat zijn ploeg na 27 minuten op achterstand kwam, maar binnen een minuut alweer wat terugdeed via Thim Verhoeven. Hulshorst kwam voor de rust opnieuw op voorsprong, maar weer lukte het Swift om langszij te komen. Na een uur was Tom Roskam het eindstation van een prima aanval, maar daarna lukte het Swift niet om door te pakken.

"Er zit de laatste weken een stijgende lijn in ons voetbal, maar nu is het zaak om daar ook resultaten aan te koppelen. Dat is de volgende stap. Want vanaf BAS-thuis zijn we echt goede dingen aan het doen", vindt Ten Hove.

Doelpuntloos gelijkspel BAS

BAS kwam bij DSV niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De Biddinghuizenaren kregen amper kansen en dat gold ook voor de tegenstander. Rudo Timmerman maakte de wedstrijd niet af, hij kreeg gedurende de tweede helft zijn tweede gele en dus een rode kaart.