DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift '64 kan nacompetitie alleen theoretisch nog mislopen: "Dit is een prijs"

Swift '64 kan nacompetitie alleen theoretisch nog mislopen:
Arjan ten Hove, trainer Swift'64
Foto: © Ar Nieuwland
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - In de rust heeft Swift '64 zaterdag nog helemaal niets, maar na negentig minuten kan het feestje gevierd worden. De ploeg van trainer Arjan ten Hove wint met 1-2 van Olympia '28 en is zo goed als zeker van een plaatsje in de nacompetitie.

Het moet gek lopen wil Swift niet de nacompetitie bereiken. Door de zege op Olympia is Swift hoe dan ook zeker van de vierde plaats en die gaat voor 99,9 procent rechtgeven op de nacompetitie. Of Swift moet het bont maken en met vette cijfers verliezen van DSV '61. "Het is officieus he, haha. Ergens is het ook wel mooi dat we het volgende week officieel kunnen maken. Dan spelen we thuis en dat is leuk", stelt trainer Ten Hove, die ziet dat zijn ploeg het lastig heeft met Olympia.

De tegenstander speelt nergens meer om, maar toch komt het in de eerste helft met 1-0 voor. "Zij speelden nergens meer voor. Je moet dan zorgen dat ze ook snel het gevoel krijgen dat de wedstrijd nergens meer op uit gaat draaien. Dat kregen we niet voor elkaar. Na de 1-0 gingen we verkeerde keuzes maken, omdat er toch iets meer druk op kwam. Gelukkig hebben we dat in de tweede helft volledig recht kunnen zetten", vindt Ten Hove.

In dat tweede bedrijf zorgt Bas van Spronsen voor de 1-1 en via Leon Snijders eindigt het 'gewoon' in 1-2. Door die zege kon er een klein feestje gevierd worden, want Swift gaat de nacompetitie in. "Dat was een doelstelling en als je een doelstelling haalt, is dat een prijs. Nu gaan we nieuwe doelen stellen. Welke? We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd", lacht Ten Hove.