DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift ’64 heeft aan één doelpunt genoeg om te winnen van Rouveen

Swift ’64 heeft aan één doelpunt genoeg om te winnen van Rouveen
Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - Hoe het gaat, dat zal ze bij Swift ’64 waarschijnlijk even een worst zijn. Winnen is het belangrijkste en die opdracht wordt zaterdag volbracht. Door een doelpunt van Tom Roskam wordt Rouveen met 1-0 verslagen.

Het is nog niet helemaal het seizoen van Swift ’64, want ze hadden er in Swifterbant wel iets meer van verwacht. Er zijn genoeg redenen te vinden hoe dat komt, van blessures tot schorsingen. Mede daarom moeten de drie punten van zaterdag lekker smaken, want daardoor neemt Swift in ieder geval weer wat afstand van de onderste regionen.

De zege op Rouveen komt tot stand door een doelpunt van Tom Roskam. De aanvaller is na dik twintig minuten trefzeker uit een vrije trap en dat blijkt de winnende goal. Rouveen doet er gedurende de wedstrijd alles aan om een gelijkmaker te produceren, maar dat lukt niet. Menno Seinen houdt zijn doel knap schoon en is daarmee van grote waarde voor zijn ploeg. Net als Tom Roskam, die met zijn rake vrije trap goed is voor drie hele belangrijke punten.