DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift '64 boekt krappe zege bij DSV '61, maar verliest Florijn Diepstraten

Swift '64 boekt krappe zege bij DSV '61, maar verliest Florijn Diepstraten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - Swift '64 boekte zaterdagmiddag een probleemloze zege bij DSV '61 (1-2), maar verloor wel sterkhouder Florijn Diepstraten. De verdediger viel uit met een sleutelbeenbreuk. "Dat is een aderlating, maar we hebben genoeg kwaliteit om het op te vangen", vindt trainer Arjan ten Hove.

Swift had weinig te duchten van DSV '61 en stond na een dik half uur met 0-1 voor. Mark Veldman, die terugkeerde in de basis, opende de score, waarna het lang duurde voordat Swift de marge verdubbelde. "We hebben genoeg kansen gehad en hadden eerder de 0-2 moeten maken. Nu viel de tweede goal vijf minuten voor tijd, waardoor DSV heel opportunistisch ging spelen. Als het dan 0-3 wordt, maakt het voor DSV ook niet meer uit."

Dat opportunistische spel resulteerde in een strafschop, waaruit de 1-2 volgde. Daarna trof de thuisploeg zelfs nog de lat, maar toch haalde Swift de zege binnen. Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van Florijn Diepstraten, die zijn sleutelbeen brak. "Het volgde op een te korte terugspeelbal. Door een duw van de aanvaller kwamen Florijn in botsing met Menno Seinen en brak hij zijn sleutelbeen", vertelt Ten Hove.

Een aderlating, want door die blessure is Diepstraten er zeker een paar weken uit. Ten Hove verwacht dat hij het gemis op kan vangen. "Dat hebben we nu al gedaan, want het gebeurde na een half uur. Ik vind het vooral heel sneu voor Florijn, want hij had net weer een heel seizoen gevoetbald. Moet hij nu weer een paar weken missen. Zonde."