DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Seizoen voetballers ten einde: "Het is jammer, maar heel begrijpelijk"

Seizoen voetballers ten einde:
Wout Sleurink
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - De amateurvoetballers van asv Dronten, BAS, Swift'64 en Reaal Dronten komen dit seizoen niet meer in actie. De KNVB heeft vanwege de coronacrisis alle competities beëindigd. Voor asv Dronten-trainer Wou Sleurink het einde van een periode op interimbasis.

Sleurink stapte begin januari tijdelijk in bij asv Dronten, omdat Wim Schaap besloot op te stappen. Dat werd een succes, want onder leiding van Sleurink won asv Dronten al haar wedstrijden. Het mengde zich daardoor weer in de titelrace, maar die is nu ten einde. "Het is voor iedereen hartstikke jammer dat er niet meer gevoetbald wordt en dat iedereen binnen moet blijven. Maar het is een heel logisch besluit. Als je ziet hoe gevaarlijk het nu wordt... Dan is het verstandig om niet meer te voetballen. Het is belangrijker dat alles weer normaal wordt", stelt Sleurink.

De coach had wel verwacht dat de KNVB het anders op zou lossen. De voetbalbond besloot dat er geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Vanaf komend seizoen gaat de teller weer op nul en blijft iedereen op hetzelfde niveau acteren. "Ik had misschien verwacht dat de koplopers zouden promoveren en de nummers laatst degraderen. Of alleen de kampioenen promoveren. Want als je nu een grote voorsprong hebt, is het wel heel zuur. Al heeft alles z'n voor- en nadelen."

"Heel leuke groep"

Onder leiding van Sleurink verloor asv Dronten nooit en mengde het zich weer in de titelrace. Hoe kijkt hij terug? "Heel positief natuurlijk. Het was een heel leuke groep. Met een krappe selectie hebben we die potjes toch gewonnen en dat is mooi. Wel jammer dat het nu klaar is, want de mooie wedstrijden kwamen er nu aan", zegt de trainer, die niet denkt dat hij nog terugkeert als trainer. "Nee, dit kwam toevallig langs. Ik heb al meerdere avonden in de regen gestaan en toen dacht ik toch: het is ook wel lekker om dan thuis te zitten. Dit was het."