Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Ryan Nijboer kan goede zaken doen op weg naar prestigieus toernooi in Milaan

Ryan Nijboer kan goede zaken doen op weg naar prestigieus toernooi in Milaan
Ryan Nijboer

OLDENZAAL - Ryan Nijboer is als eerste geplaatst voor het tennistoernooi, dat de komende week in Oldenzaal wordt gehouden. De Drontenaar kan tijdens dit toernooi voor de ITF World Tennis Tour goede zaken doen op weg naar het prestigieuze talententoernooi in Milaan.

„De proftoernooien in de laagste categorie van de Internationale Tennis Federation (ITF) zijn sinds dit jaar gebundeld in de ITF World Tennis Tour”, meldt de website van de tennisbond. Nederland telt vier van deze toernooien. Na Alkmaar en Den Haag is er de komende week een toernooi in Oldenzaal en aan het eind van de maand in Haren.

Hoogst geplaatst

Op het park van OLTC Ready in Oldenzaal wordt er bij de mannen gespeeld om een prijzenpot van 15.000 dollar. Er zijn elf Nederlandse deelnemers en Ryan Nijboer is het hoogst geplaatst. De Nederlanders kunnen in Twente punten verzamelen met het oog op de Red Bull Next Gen Open Final.

Dit toernooi voor tennistalenten wordt in november gehouden in Milaan en daar wordt geëxperimenteerd met nieuwe spelregels. Zo wordt er muziek gespeeld tijdens de wedstrijden en hoeft het publiek niet stil te zijn.

Markthal

Er doen in Milaan acht jonge tennissers mee en Nederland heeft één plaats toegewezen gekregen. Die plek gaat naar de winnaar van een toernooi in de Markthal in Rotterdam. Daar komt de top drie van de Nederlandse ranglijst uit de ITF-toernooien in actie plus een wildcardspeler.

De stand met het oog op het toernooi in Milaan is momenteel:

  1. Ryan Nijboer
  2. Jesper de Jong
  3. Michiel de Krom
  4. Dax Donders
  5. Zachary Eisinga
  6. Alec Deckers
  7. Roland Stuurman
  8. Bart Stevens
  9. Jing Long Weng
  10. Daniel de JongeOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo