DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Roskam houdt Swift '64 in de race, BAS in de wachtkamer

Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - Swift '64 is nog altijd in de race om het kampioenschap van de derde klasse C. De ploeg van trainer Patrick Posthuma won met 2-3 van DSV '61 en daardoor bleef het gat met koploper ESC twee punten. Volgende week wacht de finaledag.

Swift had het niet makkelijk in Doornspijk, waar de ploeg wel op voorsprong kwam. Tom Roskam opende de score, maar al vrij snel kwam DSV langszij. Diezelfde Roskam werd uiteindelijk het goudhaantje. De clubtopscorer was nog twee keer trefzeker, waardoor Swift uiteindelijk met een 2-3 overwinning van het veld stapte en in de race bleef.

Lijstaanvoerder ESC kende een zorgeloze middag bij VEVO (1-7), waardoor het aankomt op de laatste speelronde. Swift '64 speelt dan zelf een thuiswedstrijd tegen SC Rouveen, terwijl ESC op eigen veld aantreedt tegen Hattem. Als Swift kampioen wil worden, moet het zelf winnen en hopen op een nederlaag van de Elburgers. Het verschil is twee punten.

BAS wint ook

BAS zit in de wachtkamer. De Biddinghuizenaren wonnen door goals van Patrick Woud (twee), Stefan Tolhoek en Bas Suidgeest met 4-3 van Zwolsche Boys, waardoor ze stegen naar plaats drie. Mocht Swift het voor elkaar in ieder geval de derde periode te winnen, dan geeft de huidige positie van BAS recht op deelname aan de nacompetitie. Een lastig scenario, maar in de derde klasse C is alles mogelijk.