DeDrontenaar.nl

Woensdag, 3 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Roken bij zwembaden, sportzalen en Avontura in Dronten straks ook voor de deur verboden

Roken bij zwembaden, sportzalen en Avontura in Dronten straks ook voor de deur verboden
De entree van zwembad Overboord.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Roken is momenteel al verboden in de sportaccommodaties die door de firma Optisport worden geëxploiteerd in de gemeente Dronten. Vanaf 1 januari 2019 geldt dat rookverbod ook buiten, voor de deur van de zwembaden, sporthallen, gymzalen, Avontura en Flevopark.

Optisport heeft landelijk een overeenkomst ondertekend met Alliantie Nederland Rookvrij en het bedrijf is officieel partner van de Rookvrije Generatie. „Het betekent dat we ons terrein rookvrij gaan maken”, meldt het bedrijf.

Niet voor de deur

Locatiemanager Karin Meijnders van Optisport in Dronten vertelt: „Op het ogenblik mag er binnen in onze locaties al niet gerookt worden, ook niet in de buitenzwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant. Mensen gaan nu voor de deur staan te roken en dat willen we vanaf 1 januari ook niet meer hebben. Daar gaan we de mensen ook op wijzen.”

„Iedereen is en blijft meer dan welkom op onze locaties, ook rokers”, benadrukt Optisport, „We vragen rokers alleen om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons terrein, zoals de fietsenstallingen zijn straks rookvrij.”

Niet in verleiding komen

Over de beweegredenen schrijft Optisport: „We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij maken.”

Karin Meijnders zegt over de nieuwe maatregel: „We gaan in Nederland steeds een stapje verder. Iedereen die rookt heeft daarmee te maken.”