Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Ringsteken in veel steden sinds middeleeuwen een traditie: „Ook naar Dronten brengen”

Ringsteken in veel steden sinds middeleeuwen een traditie: „Ook naar Dronten brengen”Ringsteken in veel steden sinds middeleeuwen een traditie: „Ook naar Dronten brengen”Ringsteken in veel steden sinds middeleeuwen een traditie: „Ook naar Dronten brengen”Ringsteken in veel steden sinds middeleeuwen een traditie: „Ook naar Dronten brengen”Ringsteken in veel steden sinds middeleeuwen een traditie: „Ook naar Dronten brengen”Ringsteken in veel steden sinds middeleeuwen een traditie: „Ook naar Dronten brengen”

DRONTEN - Stephanie Zwanenburg (20) en Lisa Hendriksen (23) verzorgden gisteravond een nieuw onderdeel van het Beach Event Dronten: paardensport. De beide studenten kozen voor ringsteken: „In heel veel steden is dat al een traditie sinds de middeleeuwen. Het leek ons leuk om het ook naar Dronten te brengen.”

Stephanie komt uit IJmuiden, Lisa uit Purmerend. Ze zijn groot geworden met paarden „We hebben allebei een paard en hebben altijd van paarden gehouden, dus zodoende zijn we bij de opleiding hippische bedrijfskunde aan de Aeres Hogeschool Dronten beland.”

Proeve van bekwaamheid

Ze zijn nu derdejaars student en moeten een proeve van bekwaamheid doen: „Waarbij we de praktijk in de paardenwereld leren kennen.” Perry de Moel van Beach Event Dronten klopte bij hen aan om paarden te betrekken bij het evenement op het Meerpaalplein, Stephanie en Lisa waren meteen enthousiast.

In het zand is het niet mogelijk om een spring- of een dressuurwedstrijd te houden, weet Stephanie: „Daarvoor is het zand te zwaar. Zo zijn we bij ringsteken uitgekomen. Dat kan in stap of in draf. Bovendien is het een hele leuke manier om kinderen erbij te betrekken.”

Hoefijzer

Die kinderen konden ook meedoen aan de twee andere onderdelen: hoefijzer werpen en hoefijzer versieren. Het vierde onderdeel, de vrijheidsdressuur, moest worden geschrapt: „We hadden iemand gevonden die dat zou demonstreren, maar op het laatste moment is haar paard kreupel geworden.”

Beide dames biechten op dat de start een beetje rommelig was. „Ach… het is de eerste keer. Maar nu loopt het soepel en hopen we er nog een hele leuke avond van te kunnen maken”, lacht Stephanie. Ze kijkt alvast vooruit naar 2020: „Als de rest van de avond redelijk goed verloopt, gaan we het volgend jaar weer doen. Natuurlijk!”

Programma Beach Event Dronten

Vrijdag 5 juli

 • Petanque promotietoernooi voor iedereen (13 - 17 uur)
 • Het Butje Jeu de Boules voor senioren (12:30 - 17 uur)
 • Volleybal bedrijventoernooi 3 tegen 3 (19 - 22 uur)
 • Beach Party (22 - 24 uur)

Zaterdag 6 juli

 • Petanque voor licentiehouders (10 - 19 uur)
 • Voetbal SV Reaal jeugdtoernooi (9.00 - 13.00 uur)
 • Badminton (14 - 18 uur)
 • Handbal (14 - 18 uur)
 • Dodgeball (19 - 22 uur)
 • Beach Party (22 - 24 uur)

Zondag 7 juli

 • Petanque voor licentiehouders (10 - 19 uur)
 • Volleybal voor competitiespelers 2 tegen 2 (10 - 14 uur)
 • Volleybal recreatief 3 tegen 3 (15 - 19 uur)Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo