DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Rika van der Groef in het zonnetje gezet bij 40-jarig bestaan bridgeclub ABCD

Rika van der Groef in het zonnetje gezet bij 40-jarig bestaan bridgeclub ABCD
Het jubileumfeest van ABCD.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

ELBURG - Rika van der Groef is zaterdag door de Nederlandse Bridgebond onderscheiden voor haar inzet voor de Algemene Bridgeclub Dronten (ABCD). Dat gebeurde zaterdag bij partycentrum De Haas in Elburg tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de vereniging.

De exacte datum van het jubileum was 10 oktober. Het feest werd zaterdag gevierd met een bridgedrive. Maar liefst 192 van de 220 leden van de club waren aanwezig om het feest mee te vieren. Ook het erelid en de oprichter van de club, Peter Hoogweg, was samen met zijn vrouw aanwezign.

Rika van der Groef

Het bestuur vond het 40 jarig bestaan een mooie gelegenheid om één van de leden in het zonnetje te zetten. Rika van der Groef werd daarom bij de Nederlandse Bridgebond voorgedragen voor een onderscheiding.

Rika heeft binnen de vereniging heel veel werk verricht, met name voor het maandagmiddag bridgen. De heer Rob de Lange, secretaris van district IJsselstreek van de Bridgebond, was naar Elburg gekomen om haar een Kei te overhandigen voor haar geweldige inzet voor de club.

Oudste lid (96) op de dansvloer

Na deze uitreiking werd er genoten van een buffet. Trio Toon Lips zorgde ervoor dat het een sfeervol feest werd, waarbij veel gedanst werd. Zelfs het oudste lid van de club was met zijn 96 jaar regelmatig op de dansvloer te vinden.