Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Rik Breemhaar legt zich niet neer bij degradatie: „Volle overtuiging dat het nog moet kunnen”

Rik Breemhaar legt zich niet neer bij degradatie: „Volle overtuiging dat het nog moet kunnen”
Rik Breemhaar
Foto: © Ringfoto Doornbos

DRONTEN - De spelersgroep van Asv Dronten is vooraf niet gekend in het afscheid van trainer Pim Kaagman en het aantrekken van opvolger Jan Vlap. Aanvoerder Rik Breemhaar vindt het jammer dat het zo is gelopen: „Daar baal je ook als speler van.” Toch heeft hij vertrouwen dat de ploeg zich kan handhaven in de eerste klasse.

Zijn jullie als spelers vooraf op de hoogte gesteld van het op non-actief zetten van de trainer?
„Nee, gisterochtend ben ik als aanvoerder gebeld door de voorzitter met de mededeling dat de trainer was ontslagen en dat vanavond Jan Vlap voor de groep zou staan. Pim Kaagman heeft naar ons als groep een bericht gestuurd. Daarin vertelt hij dat het helaas zo werkt in de voetballerij, maar dat hij er ongelofelijk van baalt.”

Wat vind jij van deze beslissing van het bestuur?
„Ik vind het jammer dat het zo heeft moeten lopen. Pim Kaagman is als trainer een fantastisch aardige man. Hij heeft zich altijd volledig ingezet. Het besluit is genomen op basis van het feit dat de resultaten uitbleven. Dat is hoe voetbal werkt en zo ziet hij dat zelf ook. Maar de persoon Pim Kaagman heb ik hoog zitten. Hij heeft heel veel passie en was ook na de nederlaag van zaterdag alweer volop bezig met de volgende wedstrijd. Het is jammer dat we er met z’n allen - wij als spelers en hij als trainer - niet voor hebben kunnen zorgen dat het een succes is geworden. Daar baal je ook als speler van.”

Jullie waren als spelersgroep niet eensgezind of hij volgend seizoen moest blijven. Heeft dat denk je nog meegespeeld?
„Dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Die gesprekken zijn een paar weken geleden afgerond en dat ging over volgend jaar. Ik weet niet precies wat er individueel is besproken. Ach, de een vindt het een fantastische trainer en de ander zal er wat meer moeite mee hebben gehad, dat heb je altijd. Sindsdien hebben we met duidelijke cijfers keihard verloren van twee directe concurrenten. Deze beslissing is genomen op basis van die huidige situatie, om te proberen in de eerste klasse te blijven.”

Jij bent waarschijnlijk één van de weinigen die in het seizoen 2013/’14 nog met Jan Vlap heeft samengewerkt?
„Er is inderdaad maar een klein gedeelte van de groep die hem nog kent. Ik kwam er toen net bij als A-junior. We werden dat seizoen kampioen. Het was voor mij een verrassing dat hij nu terugkomt. Jan Vlap is natuurlijk een fantastische trainer, dat heeft hij wel laten zien bij Asv Dronten en bij andere clubs. Het is een trainer die veel positiviteit met zich meebrengt om in deze klasse te blijven. Want dàt is vanaf vandaag de doelstelling.”

Ook jij hebt geen glazen bol, maar wat denk je: kan het nog?
„We hebben de afgelopen weken in ieder geval het geluk gehad dat de ploegen boven ons ook steeds verliezen. We staan laatste, dat is natuurlijk altijd zorgelijk, maar we hebben vier ploegen boven ons binnen vijf punten. Er is nog van alles mogelijk en helemaal met nog negen wedstrijden te gaan. Natuurlijk, we hebben uit de laatste 9 wedstrijden 1 puntje gehaald en er moeten nu echt punten gaan komen. Met nog 9 wedstrijden voor de boeg, de hoop dat de trainerswissel wat teweeg brengt en het programma aan het eind van het seizoen heb ik de volle overtuiging dat het nog moet kunnen. Dat vertrouwen is er zeker!”

ASV DrontenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo