DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Recreatief strandvoetbaltoernooi op Meerpaalplein zit woensdagavond vol

Redactie: M.H.

DRONTEN - Voetballers uit Dronten zijn woensdagavond in de gelegenheid om strandvoetbal te spelen op het Meerpaalplein. Dit recreantentoernooi zit inmiddels vol. Het voetbalveld wordt tijdens de dagen daarna gebruikt voor de voorronde van het NK.

Organisator Hilde Boers van STADronten is enthousiast over het voetbaltoernooi: „Reaal Dronten levert zelfs een scheidsrechter voor de recreanten. Echt, de samenwerking met de voetbalvereniging en andere verenigingen is fantastisch.”

Ook over het Beach Event als geheel is ze goed te spreken. Het sportevenement is vorig weekeinde van start gegaan met bedrijfsvolleybal. Sindsdien zijn er verschillende sporten aan bod gekomen. Deels wordt dit door STADronten zelf georganiseerd, deels door anderen, zoals de jeu-de-boulesbond en de buurtsportcoaches.

Badminton en touwtrekken

Het kwalleballen is afgelast. Nieuw is wel dat er dit jaar badminton en touwtrekken is. Touwtrekteam het Loggertje komt donderdag met een aantal teams uit Zeewolde naar het Meerpaalplein. Zij nemen het op tegen teams uit Dronten.

„We hebben als organisatie altijd gezegd: met 5 jaar moet het evenement staan en dat lijkt goed te gaan lukken”, aldus Hilde Boers, „Ook komen mensen spontaan naar ons toe of ze volgend jaar hun sport mogen laten zien op het zand. Een dame wil bijvoorbeeld iets doen met martial arts.”

Softbal

Woensdagavond komen ook voor het eerst De Vrijbuiters op het zand trainen. De honk- en softbalvereniging wil graag laten zien hoe leuk hun sport is. Kinderen zijn van harte welkom om mee te doen.

Vanavond (dinsdag) is volleybalvereniging Libero’99 aanwezig op het strand. Iedereen is welkom om mee te volleyballen.

Schema De Vrijbuiters

  • 16:30 - 17:30 uur: beeballhonkbaltraining voor kinderen van 5-9 jaar.
  • 18:00 - 19:30 uur: pupillenhonkbaltraining voor 9-12 jaar.
  • 20:00 - 21:00 uur: wifflebalwedstrijden ofwel honkbal 5 tegen 5.

Beach Event Dronten

Aanvang: woensdag 27 juni 2018 16:30