DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal-trainer Carl Aventurin blij met zege op WZC: "De koppen staan goed"

Reaal-trainer Carl Aventurin blij met zege op WZC:
Reaal-trainer Carl Aventurin.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Na een week waarin Reaal Dronten-trainer Carl Aventurin zijn vertrek aankondigde, won zijn team knap met 5-2 van WZC. "Lekker dat we winnen van een ploeg die hoger staat", vindt de coach.

Reaal kent een wisselvallig seizoen en dat bleek ook zaterdag weer. Waar de ploeg het lastig heeft gehad met een laagvlieger als Vierhouten '82, kwam het tegen WZC ineens aardig voor de dag. "Dat is gewoon een goede ploeg en we hadden er in het eerste uur ook best moeite mee", stelt Aventurin, die zijn ploeg wel op voorsprong zag komen. Will van der Zande opende na achttien minuten de score.

Die voorsprong bleef tot de rust in stand, maar toch kwam WZC daarna langszij. "Het was een rumoerige wedstrijd en na een uur kreeg de keeper van WZC zijn tweede gele kaart. Dat hebben we heel goed uitgespeeld. We zijn de ruimtes blijven bespelen en hebben niet de lange bal gespeeld", analyseert Aventurin, die Danny Mol de 2-1 zag maken. WZC kwam daarna nog wel voor de tweede keer langszij, maar toch ging de zege naar Reaal.

Jeffrey van den Brakel zorgde met twee doelpunten voor een 4-2 voorsprong, waarna Ayrton Neijenhuis de 5-2 voor zijn rekening nam. Een welkome driepunter. "Heel positief, zeker de tweede helft. De koppen staan de goede kant op en we willen echt nog iets van dit seizoen maken. Op basis van de ranglijst zou je dat niet zeggen, maar we gaan er alles aan doen", aldus Aventurin.