DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal is klaar voor nacompetitie: "Dat heb ik niet van Peter Bosz"

Reaal is klaar voor nacompetitie:
Henk Posthuma (Reaal Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag aan de nacompetitie om een plaats in de derde klasse. Om promotie voor elkaar te krijgen moeten de Drontenaren in een tweeluik zien af te rekenen met derdeklasser 't Harde. Dat wordt hoe dan ook een pittige klus.

't Harde speelt dit seizoen in de derde klasse C, waarin het uiteindelijk als twaalfde eindigde. Aan het begin van dit seizoen nam Reaal het al op tegen 't Harde, destijds in het kader van de districtsbeker. Er werd verloren, maar dat doet trainer Henk Posthuma helemaal niets. "Ik zie dat als veredelde oefenwedstrijden, dus daar kan ik weinig mee. We zaten er toen wel dichtbij, maar ik weet ook niet hoe zij toen voor de dag kwamen. Wij moeten twee keer top zijn om het te kunnen redden."

Genieten?

Het worden voor Reaal hoe dan ook twee leuke partijen. De publieke belangstelling zal groter zijn dan normaal en er staat iets op het spel. "We hebben dit seizoen wedstrijden gespeeld waarin er niets lukte. Op die momenten zeiden de jongens; 'in mei gaan we het doen'. Nou, het is mei, dus ze moeten het nu laten zien. Genieten doe je pas als je wint. Die heb ik niet van Peter Bosz, maar gewoon van mezelf. Want als je verliest en toch geniet, kun je beter in het zesde van Asv Dronten gaan spelen", is Posthuma duidelijk.

De selectie van Reaal Dronten is fit, compleet en klaar voor de jacht op een plaats in de derde klasse. Posthuma kan zelfs beschikken over beide doelmannen. "Machiel Werkman is fit, maar Martin Hoogendoorn speelt", is hij duidelijk. De coach verwacht een scherp Reaal. "We hebben goed getraind, we zitten er bovenop. Geen 90 procent, geen 95 procent, maar constant honderd. Anders krijgen we een enorm pak op de broek. Ik heb er alle vertrouwen in."

Programma

  • Zaterdag 20 mei, 14.30 uur: Reaal Dronten - 't Harde
  • Zaterdag 27 mei, 15.00 uur: 't Harde - Reaal Dronten