DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal Dronten lijdt tegen koploper VV Zeewolde vierde nederlaag op rij: 2-0

Reaal Dronten lijdt tegen koploper VV Zeewolde vierde nederlaag op rij: 2-0
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - In een avondwedstrijd op veld 2 (het hoofdveld heeft geen kunstlicht), heeft Reaal Dronten met 0-2 verloren van koploper VV Zeewolde. Bij rust was het nog 0-0. Reaal staat nu met zes punten uit zes wedstrijden op de achtste plek.

Verslag Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman

In een ongekende ambience en onvervalste derbysfeer heeft het hardwerkende Reaal Dronten met 0-2 van het tactisch uitgekookte en technisch superieure vv Zeewolde verloren.
Door deze 0-2 overwinning hebben de blauwen uit Zeewolde hun koppositie in de vierde klasse verstevigd terwijl Reaal Dronten zich nu snel op het herstel volgende week in Vierhouten moet focussen.
De rood zwarten kwamen verrassend goed voor de dag en kregen halverwege de eerste helft drie grote kansen om op voorsprong te komen, maar moesten in de tweede helft lijdzaam toezien hoe het betere vv Zeewolde via Reinier Joustra en Ruben Stoelhorst afstand nam.
Een indringend voetbalverslag over een rommelige maar ook een boeiende, enerverende en meeslepende polderderby.

Intro

De harde kern van TIFO VV Zeewolde hadden hun woord gehouden en waren met veel supporters naar Dronten West gekomen.
Het was best bijzonder om zo'n gezellige en ongekende entourage mee te maken want dit gaf deze polderderby extra glans en een typisch sfeertje.
De Reaal supporters waren weliswaar ver in de minderheid maar deden ook een duit in het zakje om deze derbysfeer een extra tintje te geven.
Begeleid door fakkels en bengaals vuurwerk betraden beide teams de kolkende Reaal Arena.
Bij Reaal ontbraken Dean Bolink, Jeffrey van den Brakel, Ruben Geerts, Luc de Ridder en Stefan Wermers en zaten Bjarne Panhuise, Mark de Ridder en Ayrton Neyenhuis op de bank.

Moeizaam

De Reaalisten hadden opstartproblemen en zagen in de beginfase het felle en scherpe vv Zeewolde drie keer gevaarlijk worden.
In deze onstuimige beginfase kreeg vv Zeewolde via Reinier Joustra drie corners op rij te nemen en was het telkens alle hens aan dek voor het Reaal doel.
Met zijn vingertoppen moest Reaal doelman Barteld Hoekman alles uit de kast halen om een venijnige kopbal van Maurizio Sleurink tot corner te verwerken.
Uit de tweede corner verscheen Zeewoldenaar Senad Silihi dreigend voor het Reaal doel, maar zijn kopbal ging over.
In de 5e minuut belandde een korte corner voor de voeten van Ruben Stoelhorst, maar ook deze poging leverde niets op voor Zeewolde.

Spelbeeld

In de gehele eerste helft had vv Zeewolde onder aanvoering van Ronald Hoek, Roan Fokker en Reinier Joustra het betere van het spel.
De voorhoede van Zeewolde had het vizier echter niet op scherp staan waardoor Reaal Dronten in de omschakeling ook drie keer gevaarlijk werd.
Ondanks het vele balbezit wist vv Zeewolde zich geen raad met het enorme veldoverwicht.
Doordat vv Zeewolde plotseling slordig en onrustig in de opbouw oogde roken de rood zwarten bloed en trokken de Reaalisten dapper ten strijde.
Bij balverlies van Zeewolde kwam Reaal dan in de snelle omschakeling er razendsnel uit.
Met name Charlean Kiziler, Danny Mol en Nordin Hettinga waren een plaag voor de Zeewolde verdedigers terwijl in de verdediging Bret Eijkelboom, Remco Drenth en Branko Huiberts het ijzeren gordijn bewaakten.

Opleving

Na ongeveer 15 minuten ging het blauwe offensief liggen en toonden de dappere Reaalisten passie, strijd, mentaliteit en veerkracht.
De blauwen hadden nu moeite om het tempo omhoog te houden en gingen gaandeweg slordig, onrustig en onzuiver voetballen.
In de snelle omschakeling kwamen de rood zwarten er supergevaarlijk uit wat in de 15e minuut een mooie kans voor de grillige goaltjesgetter Nordin Hettinga opleverde.
Uit een voorzet van uitblinker Kevin Dolman stond Nordin Hettinga op de goede plek, maar helaas zeilde zijn kopbal rakelings over.
Kort hierop moest de doelman van Zeewolde volop aan de bak om een giftig venijnig schot van Kevin Dolman onschadelijk te maken.
Het kostte doelman Romero Butz de nodige moeite om dit schot onder controle te krijgen waarbij een verdediger hem te hulp schoot door deze bal in paniek over de zijlijn te schieten.

Plaagstootjes

Gaandeweg kwam deze wedstrijd meer in balans en lieten ook de Zeewoldenaren zich weer voorin zien.
Met een sierlijke slalom manouvreerde Senad Silihi zich een weg door de Reaal verdediging waarna hij vergat om af te drukken en rakelings naast het doel schoot.
Een afstandsschot van Zeewoldenaar Reinier Joustra zeilde over het Reaal doel waarna de rood zwarten weer kwamen opzetten.
Met een subliem steekballetje van Kevin Dolman werd Willy van der Zande in stelling gebracht, maar Zeewolde doelman Romero Butz reageerde attent en bracht fraai redding.
Er waren pittige felle duels op het middenveld te zien en vlak voor rust lag het duel even stil toen Reaal doelman Barteld Hoekman in botsing kwam met een Zeewoldespeler,maar het liep gelukkig goed af.
Met een 0-0 stand gingen we rusten.

Er heerste een uitgelaten en uitbundig gezellig sfeertje op het sportpark waar de hamburgers tot in de wijde omtrek waren te ruiken.
De VVZ TIFO supporters scandeerden al enige minuten Pietertje Pietertje en zagen tot hun grote opluchting de supersub Pieter Blom voor de moegestreden Kamal Arzini invallen.
Het team van Reaal Dronten begon ongewijzigd aan de tweede helft.

De achterstand

Ondanks alle goede bedoelingen en een gigantische dosis strijd en inzet moest Reaal Dronten lijdzaam toezien hoe vv Zeewolde deze wedstrijd naar zich toetrok.
In de 48e minuut liet invaller Pieter Blom meteen zijn kwaliteiten zien door langs de zijlijn iedereen achter zich te laten en de perfecte voorzet op good old Reinier Joustra te geven.
Met een subtiele intikker scoorde Reinier Joustra heel bekeken van dichtbij de 0-1 voor vv Zeewolde en liet doelman Hoekman kansloos.
Het blauwe TIFO legioen ging nu helemaal los en uit zijn plaat want het bengaals vuurwerk was tot in de wijde omtrek te horen en te zien.

Halve kansjes

De Zeewoldenaren hadden lange tijd de controle en het overzicht, maar verslikten zich een paar keer in de onberekenbare grillige rood zwarten.
Onder aanvoering van Remco Drenth, Giovanni Wegman, Azad Abdullah, Kevin Dolman en Willy van der Zande probeerde Reaal Dronten onder de druk uit te komen.
De Rosso Diavollo Giovanni Wegman ging als vanouds voorop in de strijd en was het cement tussen de linies.
Een vrije trap van Azad Abdullah belandde op het hoofd van Nordin Hettinga die zijn kopbal naast het doel zag verdwijnen.
Bij een snelle actie over de rechterflank van Danny Mol bereikte diens voorzet net niet de inglijdende tandem van Willy van der Zande en Charlean Kiziler.
Het waren slechts spaarzame plaagstootjes en speldenprikjes, maar Reaal Dronten toonde nog steeds teken van leven.
In de verdediging maakten Bret Eijkelboom, Branko Huiberts en Remco Drenth overuren om de rappe en gevaarlijke aanvalsgolven van Zeewolde onschadelijk te kunnen maken.

Wissels

Trainer Carl Aventurin had ondertussen middenvelder Ayrton Neyenhuis voor de ijverige en hardwerkende Nordin Hettinga in de ploeg gebracht. De spits van Reaal Dronten verscheen slechts twee gevaarlijk voor het Zeewolde doel, maar werd ook niet altijd goed aangespeeld en gevonden.
Bij Zeewolde zou nog Richard Blotenburg voor Rutger de Vries binnen de lijnen komen.
Deze noeste verdediger van Zeewolde had eerder een gele kaart opgelopen en werd dus in bescherming genomen.

Slotfase

Beide team maakten zich op voor de slotfase waar de gasten uit Zeewolde bleven domineren.
Met passie, strijd en inzet probeerde Reaal Dronten met een enorme drive de gelijkmaker te forceren, maar echte grote kansen kreeg Reaal niet meer.
Het slimme tactisch uitgekookte vv Zeewolde gaf nu niets meer weg en behield de controle en regie.
De doelman van Zeewolde werd niet koud of warm van pogingen van Kevin Dolman en Willy van der Zande waarna de blauwen meedogenloos toesloegen voor de 0-2 eindstand.
Het was Senad Silihi die met een puike voorzet randje buitenspel Ruben Stoelhorst wist te bereiken die vervolgens met een fraaie volley toesloeg voor de 0-2 voor Zeewolde.
Onze grensrechter hield de vlag omhoog en er was nog even topoverleg langs de zijlijn waarna de uitstekend fluitende scheidsrechter Dhr. Rigterink uit Wilsum dit doelpunt alsnog toekende voor de 0-2.
Met dit doelpunt bracht Ruben Stoelhorst zijn totaal op 5 treffers.
Bij Reaal was nog Mark de Ridder voor Danny Mol in de ploeg gekomen,maar het mocht allemaal niet meer baten.

Schaamrood op de kaken

In de slotminuut was er nog een hachelijk moment voor het Reaal doel te zien waarbij Zeewolde aanvaller Senad Silihi met het schaamrood op de kaken voor open doel miste en de lat toucheerde.
Bij een doorbraak stond de Reaal verdediging inclusief doelman Hoekman aan de grond genageld en had Senad Silihi met een buitenspelluchtje een vrije doortocht, maar op onbegrijpelijke wijze was deze kans voor open doel niet aan deze speler besteed en kwam Reaal nog goed weg.
De blauwe fakkels kwamen weer tevoorschijn toen scheidsrechter Frans Rigterink voor het eindsignaal floot en de VVZ TIFO supporters een feestje gingen vieren.
Na afloop bleef het nog lang supergezellig op De Munten waar de regionale zanger Ronald Berkt uit Lelystad ging optreden.
Ook best bijzonder hoe de spelers van beide teams elkaar opzochten en hoe ook de supporters van beide clubs het feest een extra tintje gaven.
In de kantine was er een weerzien tussen Zeewolde verdediger Maurizio Sleurink met zijn oudtrainer John Halsema die beiden vorig jaar nog bij Asv Dronten actief waren.

Verbetering

Ondanks deze 0-2 nederlaag zag het voetbal van Reaal er stukken beter uit dan vorige week en is er vertrouwen naar de komende wedstrijden.
Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij laagvlieger vv Vierhouten'82 en liggen er nieuwe mogelijkheden om uit deze negatieve spiraal te komen.
Reaal staat nu met zes punten uit zes wedstrijden op een 8e plek en zijn weer hard aan een overwinning toe.
Man of the match bij Reaal Dronten: Golden Boy Remco Drenth
Man of the match bij vv Zeewolde: Supersub good old Pieter Blom

De slapende reus

Door deze 0-2 overwinning is vv Zeewolde met 15 punten uit 6 wedstrijden de terechte koploper van de vierde klasse.
Deze grote club met zo'n geweldige aanhang en 1200 leden hoort eigenlijk niet in de vierde klasse thuis en ligt op koers om naar de derde klasse terug te keren.
Er is nog een lange weg te gaan voor de blauwen, maar trainer Peter Epe heeft zijn strategische plannen al klaar liggen.
Volgende week speelt vv Zeewolde een lastige thuiswedstrijd tegen het taaie en stugge WZC Wapenveld.
Ik wens de blauwen alle succes toe en tot ziens bij de returnwedstrijd in Zeewolde.

Opstelling Reaal Dronten

 • Barteld Hoekman
 • Bret Eijkelboom
 • Branko Huiberts
 • Remco Drenth
 • Azad Abdullah
 • Kevin Dolman
 • Giovanni Wegman
 • Willy van der Zande
 • Charlean Kiziler
 • Nordin Hettinga (55e Ayrton Neyenhuis)
 • Danny Mol (85e Mark de Ridder)
 • Wissels: doelman Angelo Brink, Ayrton Neyenhuis, Mark de Ridder en Bjarne Panhuise.
 • Gele kaart: Azad Abdullah
 • Afwezig: Dean Bolink, Stefan Wermers, Jeffrey van den Brakel, Ruben Geerts en Luc de Ridder.
 • Trainers: Carl Aventurin en Martin Hoogendoorn
 • Teammanager: Ron Bolink
 • Medische staf: Dorian van Garderen en Manouk Stienstra
 • Assistent scheidsrechter: Arno van 't Hul

Opstelling VV Zeewolde

 • Romero Butz
 • Rutger de Vries (70e Richard Blotenburg)
 • Jasper van Scherrenburg
 • Maurizio Sleurink
 • Hessel Korthuis
 • Ronald Hoek
 • Senad Silihi
 • Roan Fokker
 • Kamal Arzani (45e Pieter Blom)
 • Reinier Joustra
 • Ruben Stoelhorst
 • Wissels: doelman Janou Smid, Chris Hoppen, Pieter Blom en Richard Blotenburg.
 • Gele kaart: Rutger de Vries
 • Trainers: Peter Epe en Johan Hof
 • Overige staf: Michel Barbillion en Ron Fokker

Assistent scheidsrechter: Andrew Hoogkamer
De scheidsrechter: Dhr. Frans Rigterink uit Wilsum

Uitslagen vierde klasse

 • Reaal Dronten - vv Zeewolde 0-2
 • vv Vierhouten'82 - WZC Wapenveld 0-3
 • SEH Heerde - SV 't-Harde 0-3
 • EFC'58 Ermelo - Prins Bernhard Uddel 2-2
 • vv Elspeet - Nrd Veluwe Boys 1-1
 • VEVO Veessen - EZC'84 Epe 2-1