DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal Dronten is klaar voor ouverture: "Gaan er iets moois van maken"

Reaal Dronten is klaar voor ouverture:
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN – Het moet het jaar gaan worden waarin de voetballers van Reaal Dronten gaan oogsten. Zaterdag begint de ploeg met een uitwedstrijd bij CSV ’28. Geen gemakkelijke klus. “Het wordt pittig, maar ook direct een mooie graadmeter”, zegt trainer Henk Posthuma.

Hij roept het al sinds het einde van het vorige seizoen. Posthuma begint aan zijn derde jaar als trainer van Reaal Dronten en wil nu meedoen om de prijzen. “Normaal gesproken is dit mijn laatste jaar bij Reaal. We hebben een seizoen gehad om uit het slop te raken, een seizoen op plezier gehamerd en nu gaat het om presteren. Een prijs pakken dus.”

Nacompetitie

Het halen van de nacompetitie zou al een prijs zijn. “Natuurlijk willen we kampioen worden, maar daar zijn er nog vier of vijf van. In ieder geval moeten we de nacompetitie halen, want dat houdt in dat je nog een derdeklasser kan worden. Bij elke club waar ik trainer ben geweest heb ik een prijs gepakt. Hopelijk ook hier”, zegt Posthuma.

Tegenstander CSV zit in hetzelfde schuitje, want ook zij willen meedoen om de bovenste plaatsen. In Zwolle moeten de Drontenaren het doen zonder Danny de Busser, Maarten Kempenaar en Machiel Werkman, zij zijn geblesseerd. Goalie Werkman wordt vervangen door Martin Hoogendoorn, die toehapte op de vraag of hij even terug wilde keren. “Martin is ook al speelgerechtigd, dus kan spelen”, zegt Posthuma.

Vertrouwen

De coach is vol vertrouwen voor de ouverture van zaterdag, die om 15.00 uur begint. “Dit is de groep waar we het mee moeten doen en ik heb er alle vertrouwen in dat we er klaar voor zijn. We gaan er iets moois van maken”, aldus een hoopvolle Posthuma.

Overige wedstrijden

  • 14.30 uur ’s Heerenbroek – Swift ‘64
  • 15.00 uur CSV Apeldoorn – asv Dronten
  • 15.00 uur Buitenboys – BAS