DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal Dronten imponeert met zege op derdeklasser SC Hoevelaken

Reaal Dronten imponeert met zege op derdeklasser SC Hoevelaken
Reaal-trainer Carl Aventurin.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Reaal Dronten is zaterdag het bekertoernooi begonnen met een klinkende 0-3 overwinning op SC Hoevelaken. De derdeklasser werd na de rust over de knie gelegd. "We hadden niet verwacht dat het zo ruim uit zou pakken", is trainer Carl Aventurin eerlijk.

Reaal speelde in Hoevelaken een prima partij en dat resulteerde na rust in drie snelle doelpunten. Jeffrey van den Brakel maakte de openingstreffer, Will van der Zande zorgde voor 0-2 en een eigen doelpunt bracht de drie punten in veilige haven. "We stonden de hele wedstrijd goed georganiseerd en hebben gewoon goed gevoetbald. De eerste twintig minuten hadden we het nog lastig, maar daarna kregen we steeds meer overwicht.”

Zo hebben de Drontenaren volop kans om de volgende ronde te halen, al maakt dat Aventurin niet zoveel uit. "Volgende week is een nieuwe ronde, maar het belangrijkste is voor ons de competitie. We hebben er een paar versterkingen bij en daardoor is er een goede balans. Het zou mooi zijn als we een mooi seizoen kunnen draaien", hoopt de coach.