DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal Dronten en Swift ’64 naderen knetterende apotheose

Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN/SWIFTERBANT – Reaal Dronten en Swift ’64 hebben zaterdag allebei hun wedstrijd weten te winnen. Reaal won met 0-3 bij Zalk, terwijl Swift met 2-1 te sterk was voor CSV ’28. Zwolsche Boys won ook en zo gaan deze ploegen uitmaken wie er winnaar wordt van de eerste periode.

De strijd om de eerste periodetitel in de vierde klasse C is ongemeen spannend. Reaal, Swift en Zwolsche Boys staan allemaal op achttien punten en daarbij ligt ook het doelsaldo enorm dicht bij elkaar. Reaal heeft plus 25, Zwolsche Boys plus 24 en Swift ’64 plus 23. Over twee weken wacht de ontknoping, aangezien er aankomende week een beker-/inhaalronde op het programma staat.

Roskam en Posthuma op de bank

Swift had zaterdag veel moeite met CSV ’28. Met Tom Roskam en Robbin Posthuma op de bank had de Swifterbanter formatie veel problemen met de Zwolse muur. Pas na dik een uur lukte het om via Mark Veldman de score te openen en in de laatste tien minuten werd de wedstrijd beslist. Wouter Griekspoor zorgde voor de 2-0, waardoor de 2-1 van CSV ’28 geen waarde meer had.

Twee keer Mol

Reaal Dronten had een ogenschijnlijk simpele middag. In Zalk opende Jeffrey van den Brakel na vijf minuten de score en na een uur maakte Danny Mol de 0-2. Kort voor tijd nam diezelfde Mol de 0-3 voor zijn rekening, waardoor Reaal koploper blijft in de vierde klasse C. Het heeft het initiatief voor wat betreft de eerste periodetitel.