Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Reaal Dronten denkt aan tribune en op den duur kunstgras: „Omdat we ambities hebben”

Reaal Dronten denkt aan tribune en op den duur kunstgras: „Omdat we ambities hebben”
Vincent Zaal, voorzitter Reaal Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Op korte termijn neemt Reaal Dronten een nieuw scorebord in gebruik en deze zomer komt er een toegangspoort op het complex. Op de wat langere termijn moet er bij het hoofdveld een tribune komen en op den duur wil de voetbalclub ook graag een kunstgrasveld. We spreken erover met Reaal-voorzitter Vincent Zaal.

Vertel eens over jullie plannen voor een tribune.
Vincent Zaal: „Er zijn wat contacten gelegd met een andere vereniging, waarbij we een tribune kunnen overnemen. Dat is een tribune die nog in goede staat is en die uit modules bestaat: betonblokken met stoelen erop. Iemand die er verstand van heeft vertelde, dat we ‘m zelf kunnen afbreken, op een vrachtwagen leggen en hier weer opbouwen.”

Dus die kan er bij wijze van spreken morgen staan?
„Nee, zo makkelijk is het niet. Er moet bijvoorbeeld eerst een fundering worden gelegd. Maar de contacten zijn er en we hebben bij de gemeente ook al geïnformeerd naar de vergunning. Het is allemaal nog prematuur en het gaat pas volgend jaar zomer pas spelen, maar het zijn wel degelijk serieuze plannen.”

Waar willen jullie die tribune neerzetten?
„Aan de overkant van de kantine, zodat het hoofdveld als het ware wordt ingesloten tussen de kantine en de tribune. Het betekent ook dat de dug-outs misschien wat naar buiten moeten. Ik ben geen voorstander van dug-outs bij de kantine, dus die houden we wel aan de overkant.”

Er is bij jullie thuiswedstrijden toch voldoende plek langs de lijn? Waarom vinden jullie een tribune belangrijk?
„Omdat wij de ambitie hebben om verder te gaan: naar de derde klasse en misschien nog wel hoger. Dat is niet het enige: ook de uitstraling van je park gaat ermee vooruit. Gezien de jeugd die we hebben, willen we verder. En dan moet ook de accommodatie een facelift ondergaan.”

De gemeente Dronten heeft een potje van een half miljoen euro voor sportaccommodaties. Hebben jullie al subsidie aangevraagd voor de tribune?
„Die afspraken worden ingepland. We weten dat het potje er is. Dat wordt ook gebruikt voor de tribune van Swift’64 dus waarom hier niet? We hebben daarnaast genoeg bouwbedrijven in ons sponsorenbestand. We gaan kijken hoe we daarmee kunnen samenwerken om alles zo goedkoop mogelijk te kunnen realiseren.”

Jullie zijn ook op andere terreinen bezig met de accommodatie?
„Ja, we verwachten binnenkort een nieuw scorebord te plaatsen. Die komt alvast op een dusdanige plaats, dat je ‘m straks ook vanaf de tribune kunt zien.”

Zijn er nog meer plannen?
„Jazeker! Deze zomer komt er een toegangspoort. Als je nu aan komt rijden, denk je dat je bij een kinderdagverblijf komt. Daarom komt er een poort die we in juni of juli plaatsen. Zodat iedereen ziet dat-ie welkom is op sportpark De Munten en bij Reaal Dronten. Als je wilt groeien, moet je dat ook met je accommodatie uitstralen. Daar zijn we op alle gebieden mee bezig.”

Reaal is over enige tijd de enige club in de gemeente Dronten zonder tribune. Jullie zijn al de enige club zonder kunstgrasveld. Is dat het volgende op jullie verlanglijstje?
„Dat is inderdaad ook een wens. En dan gaat het niet om ons hoofdveld, want dat zullen we altijd natuurgras laten. Voor je faciliteiten is een kunstgrasveld belangrijk. We hebben het vorige maand met die regen nog meegemaakt dat er een week lang geen enkel team heeft kunnen trainen. Als je ambities hebt, dan kàn dat niet.”

Hebben jullie daarvoor al een aanvraag gedaan bij de gemeente?
„Een aanvraag niet, want kunstgras is nog prematuurder dan de tribune. We zijn er wel over in gesprek, we zijn het aan het verkennen. Reaal is natuurlijk een kleine club, maar we hebben wel ambities. En als je ambities hebt, dan moet je investeren en moet je soms risico’s nemen. We gaan absoluut geen onverantwoorde risico’s nemen, dat zullen we nóóit doen, want de club is kerngezond en dat willen we graag zo houden!”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo