Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Posthuma vraagt meer: “De spelers moeten nu antwoord geven”

Posthuma vraagt meer: “De spelers moeten nu antwoord geven”
Patrick Posthuma (Swift'64)
Foto: ©maartenheijenk.nl

SWIFTERBANT - Swift ’64 speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Oene en daarin heeft de derdeklasser iets recht te zetten. Er werd in 2018 nog niet gewonnen. “De spelers moeten beseffen dat er een tandje bij moet”, vindt trainer Patrick Posthuma.

Het zag er voor Swift allemaal behoorlijk rooskleurig uit. De eerste seizoenshelft werd afgesloten als koploper van de derde klasse C en dat was als promovendus een puike prestatie. In 2018 blijkt het even anders, want zowel Hattem als ESC bleken te sterk. “In de eerste seizoenhelft viel het kwartje de goede kant op en nu even niet. Dan moet je hard werken om dat te keren”, weet Posthuma.

"Prioriteiten stellen"

In het verlengde daarvan hoopt de coach zaterdag iets extra’s te zien van zijn ploeg. Het komt niet vanzelf. “Wil je met Swift een nieuwe stap maken of vind je het allemaal wel best? Je moet laten zien wat je wil en daarin prioriteiten stellen. Als je op zaterdag goed wil presteren, moet je zorgen dat je kan presteren. Als de prioriteiten ergens anders liggen, mis je op zaterdag zo tien, twintig of vijftig procent. Zeker de bepalende spelers moeten zich dat beseffen.”

Het is duidelijk, Posthuma heeft de teugels wat strakker aangetrokken. Of dat ook wijzigingen in de opstelling gaat opleveren, is niet duidelijk. Het moet tegen Oene, de nummer drie van 3B, in ieder geval een goed resultaat opleveren. “De spelers moeten nu antwoord geven”, vindt Posthuma. “Uiteindelijk staat er een elftal waar ik van denk dat het Oene kan pakken. We hebben ook een goede trainingsweek gehad, dus ik ben benieuwd. Het wordt weer eens tijd voor een zege.”

Volledig programma

14.30 uur WHC – asv Dronten

14.30 uur BAS – DSV ‘61

14.30 uur Reaal Dronten – ESC

15.00 uur Swift ’64 - OeneOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo